Съдържат и всички основни аминокиселини за хората, включително незаменими –

...
Съдържат и всички основни аминокиселини за хората, включително незаменими –
Коментари Харесай

Спирулина и Хлорела – два безценни дара от природата (Част 1)

Съдържат и всички съществени аминокиселини за хората, в това число незаменими – над 40 типа.

Това са двата продукта, които е доста значимо всеки от нас да знае: Хлорела  Спирулина!

И също така същите тези артикули са главен източник на протеини. Имат повече протеини, в сравнение с в месото и яйцата. И това, което е изключително значимост, е този протеин да се усвоява от организма с 95%, единствено за съпоставяне пилешкият протеин се усвоява 30%.

Особено значим и извънредно необичаен съставен елемент е хлорофилът. Именно хлорофилът ни оказва помощ да бъдем енергични, за обновяваме на кръвта и тъканите, да изглеждаме по-млади и по-красиви спрямо възрастта ни.

Хлорелата и спирулината са микроводорасли, които съществуват на Земята от над 4 милиарда на години!!!

Клетките на хлорелата произлизат от всички растения на Земята, а клетките на спирулината произлизат от органични субстанции, които са станали храна за животните, помагащи за развиването на целия свят в дивата природа.

 Спирулина и Хлорела - два скъпи дара от природата (Част 1)

Хиляди изследвания от доста страни потвърдиха, че спирулината и хлорелата са най-мощните хранителни храни на Земята.

Хлорелата, апропо, е храната на астронавтите, и постоянно е в диетата им, в това число и по време на галактически задачи.

Хлорелата и спирулината са почти сходни по състав, само че имат фундаментално друг резултат върху тялото ни.

Основната аналогия при двата продукта е най-високото наличие на протеини (над 50%), който оптимално се усвоява от организма. Това е протеинът, от който тялото ни се нуждае за възобновяване, за мускулен напредък и възобновяване на тъканите.

И второто най-важно качество на спирулината и хлорелата е, че съдържат най-вече хранителни субстанции, витамини и микроелементи спрямо всяка друга храна по света (повече от всеки плод, зарзават, месо, риба и различен продукт).

Основни разлики сред спирулина и хлорела:

Спирулината е синьо-зелено водорасло с форма на спирала; семейство цинобактерии (бактерия). Отнася, се както за растителния свят, по този начин и за животинския (половин растение, на половина животно).

Хлорелата е зелено едноклетъчно водорасло, което принадлежи единствено към растителния свят.

Хлорелата има най-високо наличие на хлорофил измежду всички растения на Земята – 3%. Следващата по ред от състава на хлорофила е спирулината – 2%.

Хлорофилът насища кръвта с О2, преобразува се в хемоглобин и предизвиква обновяването на кръвта и клетките.

Спирулината съдържа най-голямо количество усвоим протеин измежду целия скотски и растителен свят. Съдържа 60% протеин, а в хлорелата е 50%. Хлорелата съдържа неповторими фибри, които извеждат всички отрови от тялото:

– тежки метали;

– хербициди;

– пестициди;

– радиация.

Спирулината и хлорелата са мощни антиоксиданти. Те ннежно прочистват тялото от молекулите на свободните радикали. Именно свободните радикали предизвикват ранния етап на доста болести: от елементарна хрема до рак. Хлорелата съдържа всички нужни за хората аминокиселини: изолеицин, леицин, лизин, глетамин, метионин, треонин, триптофан, фениланин, аргинин, хистидин и други. Всяка аминокиселина е от значително значение за организма.

Например аргининът укрепва сърдечно-съдовата система, форсира регенерацията на клетките, има противовъзпалителен резултат.

Глутамин – покачва естествената секреция на анаболни хормони, взема интензивно присъединяване в построяването на мускулна тъкан. Дори дребна консумация от тях може да има голям резултат.

Продължение:  

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР