Съдържание:Подготовка за бръсненетоПрекарайте известно време в банята под душаКаква самобръсначка

...
Съдържание:Подготовка за бръсненетоПрекарайте известно време в банята под душаКаква самобръсначка
Коментари Харесай

Как да се бръснем при акне?

Съдържание:

Подготовка за бръсненетоПрекарайте известно време в банята под душаКаква самобръсначка да изберете? Как става самото бръснене? Разликата сред акне и пъпки от бръснене  Как да се бръснем при акне? ‹›  Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия Препоръчано за теб:Стилен комплект от 12 четки за грим в кутия23.00 лева.Виж ››

Само по себе си акнето е нещо в действителност неприятно. Когато обаче би трябвало да се бръснете при съществуването на пъпки по лицето, нещата наподобяват даже още по-сложни.

Ето няколко съвета по какъв начин да се справите с проблематичната кожа и самобръсначката, с цел да постигнете допустимо най-хубавите резултати. Съвети за бръснене при акне.

Подготовка за бръсненето

Да подготвите лицето си, когато имате акне, е извънредно значимо. Кожата би трябвало да е хидратирана, а космите омекотени. Наред с това би трябвало да предотвратите разпространяването на бактерии и рани при бръсненето.

По принцип стискането на пъпки не е целесъобразно, само че в случай че имате някои с бял връх, те обезателно ще бъдат наранени от ножчетата. Затова по-добре се погрижете за тях авансово, като се опитате да изстискате най-малко най-горната част от гнойта.

Прекарайте известно време в банята под душа

 Бръснене при акне

Така ще отворите порите си и ще извършите брадата и мустаците по-меки.

Измийте кожата с артикул, който е за акне, само че в това време не нарушава деликатния баланс сред почистването и хидратацията. Много от продуктите от този вид са склонни по-скоро да изсушат кожата. Не забравяйте да подготвите за бръснене и врата си.

Когато нанасяте пяната за бръснене, използвайте чисти пръсти и избягвайте четките - в тях живеят доста бактерии, които не желаете върху кожата си.

Каква самобръсначка да изберете?

Дерматолозите са безапелационни, че хората с акне не трябва да употребяват най-съвременните самобръсначки, които са с голям брой ножчета.

Колкото повече ножчета има, толкоз повече проблеми ще си създадете с пъпките. Затова изберете самобръсначка, която да има не повече от две ножчета.

Може би най-хубавият вид за бръснене при съществуването на акне, е електрическа самобръсначка. Да, няма да постигнете онази гладкост, само че пък ще пожалите допустимо най-вече кожата си.

Как става самото бръснене?

 Тънкости при бръсненето при акне

Първо, вземете си чиста забрадка, тъй като хавлиите са безспорен развъдник на бацили. А вие не желаете те да попаднат върху някоя раздразнена пъпчица.

Когато се бръснете, пробвайте се допустимо най-вече да избягвате пъпките и да не минавате наново върху тях. Имайте поради, че ножчетата също елементарно могат да разнесат бактериите и по останалата кожа, по тази причина след всяко придвижване ги изплаквайте с гореща вода.

Бръснете в посока на растежа на косъма. Не натискайте прекалено много самобръсначката, а минавайте по кожата с лека ръка. Особено по секторите, които са най-засегнати от акнето.

След като се обръснете, почистете кожата от всевъзможни останки от пяна и други артикули. Изплакнете щедро с хладка вода. Минете лицето си с памучен тампон, пропит с афтършейв за стерилизация.

След което още веднъж изплакнете, само че със студена вода. Завършете процедурата, като нанесете лек лосион за след бръснене.

Разликата сред акне и пъпки от бръснене

Много мъже страдат от неприятни пъпки, които се получават в резултат на враснали косми.

Случва се най-често поради бръснене в посока, противоположна на растежа на брадата. Това раздразва фоликула на косъма, кожата се възпалява и постоянно наподобява като че ли сте пъпчасали.

Това обаче не трябва да се бърка с акнето, което се получава при запушена със себум и мъртви кафези кожа. Акнето може да възникне и поради хормонален дисбаланс.

Понякога е мъчно да различите какъв тъкмо тип са пъпките ви. Ако се обривате, единствено когато се бръснете, то евентуално те са провокирани точно от него. Сменете ножчетата за бръснене и пробвайте с предложените нагоре техники.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР