Съдържание:Персонализирани офертиКомпетентна оценка и консултацияОрганизация на огледиПодготовка на документи ‹›Препоръчано

...
Съдържание:Персонализирани офертиКомпетентна оценка и консултацияОрганизация на огледиПодготовка на документи ‹›Препоръчано
Коментари Харесай

Какви са задълженията на брокера при сделка с имот

Съдържание:

Персонализирани офертиКомпетентна оценка и консултацияОрганизация на огледиПодготовка на документи  отговорности на брокера при договорката с парцел ‹›  Безшумна пила за нокти за домашни любимци Препоръчано за теб:Безшумна пила за нокти за домашни любимци43.00 лева.Виж ››

Сделките, свързани с имотни действия, са главната работа на един брокер. Неговата основна функционалност е да ни оказва помощ да улесним целия развой, обвързван с уреждането на обещано жилище. Крайният резултат от сполучливата работа на един брокер е задоволеност за двете страни – продавач и покупател на парцел. Ето какви обаче са главните отговорности на един брокер:

Персонализирани предложения

Добрият брокер би трябвало да познава своите клиенти и техните потребности. Той би трябвало да направи обзорно изследване за всички неща, от които неговият клиент се нуждае. Брокерът би трябвало да се осведоми за мечтаната локация, за вида парцел, за квадратурата и за бюджета на страната, която съставлява. По този метод той ще може да изготви персонализирани предложения, които да даде на клиента. По-прецизното изследване ще разреши на брокера да приготви най-оптималните разновидности, което ще донесе по-висока успеваемост на договорката.

Компетентна оценка и консултация

Клиентите ценят високо, когато пред себе си виждат човек с справедлива преценка и професионално мнение. В доста от случаите хората идват с неразбираема визия какво жилище желаят. Затова брокерът би трябвало да покаже своята подготвеност, като съветва клиентите и им предлага най-оптималните разновидности. Освен това, той би трябвало да дава препоръки, рекомендации, насоки и ясни указания. По този метод усилва шанса за сключването на договорка и в същото време печели доверието на потребителите.

 брокери и сключване на имотни покупко-продажби Снимка: Free-Photos / pixabay.com

Организация на огледи

Главната роля на брокера е да провежда срещи за огледи и да ги реализира. Той би трябвало да свързва двете страни от всяка договорка, като дава отговор за вярната връзка и провеждането на сполучлив разговор. Освен това, брокерът би трябвало да следи деликатно процеса на огледа и след него да разиска детайлите с клиента. При случай на повторна среща или прекосяване в идващ стадий от договорката, той би трябвало да поддържа контакт с двете страни и да се погрижи за уреждането на детайлите.

Подготовка на документи

Друга значима задача на брокера е да приготви целия пакет с документи, които се изискват за реализирането на договорката. Той би трябвало да спомага на своите клиенти в процеса на подготовка, като му дава насоки къде да си изкара съответните документи. Необходимо е брокерът да следи за вярното оформяне на всички елементи към договорката и дава отговор за елиминирането на всевъзможни неточности или пропуски.

А в тази публикация можете да видите Колко коства прехвърлянето на парцел.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР