Съдържание:Какво още трябва да знаете за изолацията на домаКакви са

...
Съдържание:Какво още трябва да знаете за изолацията на домаКакви са
Коментари Харесай

Изолация на стените на дома - всичко важно и цени

Съдържание:

Какво още би трябвало да знаете за изолацията на домаКакви са цените за изолацията на домаПриблизителните разноски за външна топлоизолация на жилищеПриблизителни разноски за вътрешна топлоизолация  Изолация на стените на дома - всичко значимо и цени

Топлоизолацията не е наложителен аспект в ремонта на дома. Изолацията обаче има редица преимущества за поддържането на непрекъсната температура в дома. Посоката на топлият въздух се движи към по-студените места до равнене на температурата, до момента в който изолацията спомага за регулирането на топлинните загуби.

Основното свойство на топлоизолацията на дома е да забави придвижването на въздух, като работи като преграда за предотвратяване на вътрешната стена от външно въздействие. Когато стените и таваните в дома са изолирани, се понижава загубата на топлота през зимата, както и стоплянето на въздуха през летните месеци.

По този метод цялостният комфорт в дома се усъвършенства, а в допълнение се рационализират битовите разноски за отопление.

Какво още би трябвало да знаете за изолацията на дома

Топлоизолацията е ефикасен метод за понижаване на вредите върху природата, като се употребява по-малко количество сила. В допълнение, изолирането на стените прави дома по-здрав и предпазен от влага. Други преимущества за минимизиране на риска от плесен и кондензация.

Съществуват два типа топлоизолация на дома:

- първият е вътрешен, който се инсталира от вътрешната част на пространствата. - вторият е външен – изолираност на външните стени от вкъщи.

Какви са цените за изолацията на дома

 Изолация на стените на дома Снимка: Free-Photos/pixabay.com

В множеството случаи за изолацията на дома е належащо наемането на професионални профилирани компании. Те нормално реализират изолирането по алпийския способ. Цените варират затова от фактори като област на местоживеене, площ на постройката, нужни материали, дебелина на изолираност, тип изолираност и др.

Приблизителните разноски за външна топлоизолация на жилище

За дебелина на топлоизолацията сред 3-5 см от типа EPS (стиропор) цените варират сред 53 лв. на квадратен метър за 3 см до 62-65 лв. на квадратен метър за дебелина на изолацията от 5 см.

По-скъпите и професионални топлоизолации са от типовете Neopor BASF, XPS, Biotherm, Rockwool, които са с минимална дебелина от 5 см и доближават 10 см. При тях цените стартират от 65 лева на квадратен метър за дебелина от 5 см и доближават цена до 120 лева за до 10 см дебелина.

Приблизителни разноски за вътрешна топлоизолация

За вътрешна топлоизолация цените още веднъж варират съгласно употребяваните материали и дебелината на изолацията. От 5 см дебелина цените варират сред 57-65 лв. на квадратен метър. За по-голяма дебелина цените могат да доближат над 120 лева на квадратен метър.

В взаимозависимост от определената компания могат да бъдат препоръчани преференциални условия съгласно квадратурата на жилището и мечтаните услуги, включени в работата на бригадата.

Вижте още: Практични хрумвания по какъв начин да преобразим дома без ремонт

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР