Съдържание:Как да не се притеснявате за мнението на другите Как

...
Съдържание:Как да не се притеснявате за мнението на другите Как
Коментари Харесай

Как да спре да ти пука какво мислят другите за теб?

Съдържание:

Как да не се притеснявате за мнението на другите  Как да спре да ти пука какво мислят другите за теб?

Как да не се притеснявате за мнението на другите

1. Напомнете си, че доста хора въобще не мислят за вас

Бихме по-малко обезпокоени от това, което другите мислят за нас, в случай че разбрахме какъв брой рядко го вършат.

Етел Барет, писателка

Нищо не може да бъде по-близо до истината от това изказване. Други хора имат по-добри неща от това да седят и да мислят за вас. Ако ви се коства, че някой мисли за вас неприятно, душевен ви подлага на критика, спрете: може би това е игра на вашето въображение? Може би това е просто заблуда, която се подхранва от вътрешните ви страхове и неустановеност. Ако непрекъснато се занимавате със самобичуване, това ще се трансформира в същински проблем, който ще токсини целия ви живот.

2. Мислете с главата си

Седнете и в спокойна среда помислете какво място в живота ви е заето от мнението на някой различен. Помислете за обстановки, в които оценките на другите са значими за вас. Определете по какъв начин реагирате на тях. Ако разбирате, че оценките и мненията на другите дефинират самочувствието ви, тогава помислете за смяна на държанието си.

Кажете си: Вместо да разгадавам още веднъж на другите, ще се науча да чувам и слушам личните си мисли и да мисля извънредно със личната си глава. Научете се да отрежете ненужния звук, да отделяте зърната от плявата. Колкото по-често вършиме това, толкоз по-бързо ще стане табиет.

Крайната цел на всичко това е в никакъв случай да не оставяме мнението на другите да дефинира какъв човек си и по какъв начин живееш. Разберете, че никой в никакъв случай не може да ви накара да се почувствате като „ дребен човек “, в случай че самият вие не му дадете тази мощ.

3. Чувствайте се свободни - не се опитвайте да разберете какво мислят другите за вас

 Какво мислят другите за теб?

Когато хората стартират да разгласяват своите творения, изключително в изискванията на главно онлайн връзка, те постоянно се тормозят дали на другите ще им хареса това, което са сътворили. Те стават тревожни още повече, когато стартират да се изтезават с мисли, че другите хора не правят оценка работата им. Докато един ден не схванат какъв брой сила изразходват за тези безполезни прекарвания и се почувстват извънредно изтощени.

Ето няколко съвета по какъв начин да се справите и да спре да ви пука какво мислят другите за вас.

Изберете си мантра, която да повтаряте всеки ден. Нека е нещо в смисъла на: Това е моят живот, моят избор, моите неточности и моите уроци. Не би трябвало да ме интересува какво мислят другите за това.

Обърнете внимание на това, което е в действителност значимо за вас.

Хората постоянно ще са недоволни Не можете да контролирате мислите на другите. Дори в случай че деликатно подбирате думите си и имате отлични обноски, това не значи, че ще бъдете добре общопризнат от всички. Всичко може да бъде разтълкувано неправилно и обърнато наобратно. Важното е по какъв начин оценявате себе си. Ето за какво, когато вземате значими решения, пробвайте се да бъдете 100% правилни на своите убеждения и полезности. Никога не се опасявайте да извършите това, което смятате за вярно.

Започнете с изброяване на значимите за вас 5-10 ваши качества. Например:

- честност;

- самочувствие;

- самодисциплина;

- състрадание;

- фокус върху триумфа и т.н.

Ако имате подобен лист, ще бъде доста по-малко евентуално да вземате маниполирани решения, ще имате система от правила и в последна сметка ще има защо да почитате себе си.

Спрете да мислите, че в случай че някой не ви харесва - това е краят на света.

И в случай че не ме харесват? Какво става, в случай че индивидът, който е значим за мен, ме отхвърли? Ами в случай че ме считат за черна овца?

Тези и сходни въпроси изтезават хората прекомерно постоянно. Запомнете: в случай че някой не ви е харесвал, даже това да е индивидът, който най-вече ви интересува, това не е краят на света. Ще се справите с тази обстановка и даже ще намерите по-удачен вид.

Но ние продължаваме да се опасяваме от този митичен „ съден ден “ и разрешаваме на страховете да надвиват над нас и оставяме нашите мисли да ги подхранват.

Запитайте се: Ако страховете ми се осъществен и най-лошото се случи, какво ще направя? Разкажете си история (или по-добре напишете я) за това по какъв начин ще се чувствате след отменяне или отрицание, по какъв начин ще се разочаровате и тогава ще разберете, че това е негативно прекарване, само че въпреки всичко ще продължите напред. Това просто упражнение ще ви помогне да разберете, че неналичието на утвърждение от хората не е толкоз ужасно.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР