Съдържание:Изпънете гръбначния стълб2. Покажете се на слънце3. Кратка разходка4. Лек

...
Съдържание:Изпънете гръбначния стълб2. Покажете се на слънце3. Кратка разходка4. Лек
Коментари Харесай

Прогонете следобедната умора без кафе

Съдържание:

Изпънете гръбначния стълб2. Покажете се на слънце3. Кратка разходка4. Лек масаж на главата  следобедна отмалялост ‹›  Електронен термометър за деца Препоръчано за теб:Електронен термометър за деца8.50 лева.Виж ››

Кафето е обичана напитка на мнозина от нас, като се употребява за освежаване освен сутринта след ставане, само че и в следобедните часове, когато работният ден е напреднал и към този момент започваме да се усещаме изтощени.

Както всички знаем обаче, кофеинът в по-големи количества е нездравословен за нас и може да аргументи редица неприятни признаци като сърцетуптене, повишение на кръвното налягане, нараснала изнервеност.

Как тогава да се оправим със следобедната отмалялост? В идващите редове вижте някои сполучливи трикове за прогонване на следобедната отмалялост без кафе:

Изпънете гръбначния дирек

Ако стоите дълго време на бюро, безспорно ще започнете да усещате разнообразни болежки. Може да се стигне до по-сериозни положения като прегърбване, гръбначни изкривявания, хронични болки и даже дискова херния.

Раздвижването на гръбнака освен ще ви помогне за предпазването от тези проблеми, само че и дейно ще ви разсъни. Изправете се добре, раздвижете ръцете и краката си. Хубаво е да се стараете да се раздвижвате по-често, освен следобяда, тъй като дългото стоене в една и съща позиция изобщо не е потребно.

 прогонване на следобедната отмалялост без кафе

2. Покажете се на слънце

Винаги е добра концепция да излезете малко на открито и да подишате чист въздух. Дори и да го извършите на терасата в офиса, отново е метод да се освежите и да помогнете на мозъка да си почине от напрегнатата работа. Дишането на чист въздух и проявлението на слънце е мощна енергизираща процедура, която оказва помощ за разсънване, и то без страничните резултати, които кофеинът би предизвикал.

3. Кратка разходка

Използвайте пълноценно обедната си отмора. Не се затваряйте в офиса, хранейки се пред компютъра, защото това не е верният метод да освежите тялото си. Нещо повече - вредите от заседяването са ясни, тъй че, в случай че не излезете в обедната си отмора, то по кое време? Така ще раздвижите тялото и кръвообращението си, ще се чувствате доста по-добре.

4. Лек масаж на главата

Спрете за момент, оставете мишката и деликатно си приложете лек масаж на скалпа, слепоочията и лицето. Затворете очи и се отпуснете. Масажът освен оказва помощ за усилване на кръвообращението, само че и подхранва мозъка. Сънливостта изчезва и отново сте бодри. Перфектна опция на кафето, нали? 


Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР