Съдържание:1. Разговор, разговор, разговор2. Интензитет и дължина на обучение3. Груповите

...
Съдържание:1. Разговор, разговор, разговор2. Интензитет и дължина на обучение3. Груповите
Коментари Харесай

Съвети за лесно учене на чужди езици

Съдържание:

1. Разговор, диалог, разговор2. Интензитет и дължина на обучение3. Груповите класове са загуба на време и пари4. Започнете със 100-те най-често срещани думи5. Купете си джобен речник6. Продължавайте да упражнявате езика в главата си7. Използвайте аудио и онлайн курсове за първите 100 думи и съществени граматики8. Разговорен език9. Не се пренатоварвай10. Обучението си самостоятелен учител е най-доброто11. Запознайте се с чужденци12. Намерете си онлайн другари от други страни14. Когато научите нова дума, използвайте я няколко пъти веднага15. Ентъртеймънт16. Нека хората ви помагат17. Не се шашкайте от неяснотите18. Фазите, през които преминавате19. Намерете метод да го извършите занимателно  Съвети за елементарно учене на непознати езици

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ в проучването на непознати езици:

1. Разговор, диалог, диалог

Ако има „ загадка “ или „ хак “ за проучването на нов език, това е точно диалогът: часове и часове диалог с хора, по-добри от вас в дадения език. Един час диалог с човек, познаващ определеният от вас непознат език, е толкоз добър, колкото пет часа в класната стая и 10 часа с езиков курс сами.

Има няколко аргументи за това. Първата е мотивацията. Ние сме по- стимулирани да поддържате връзка с жив човек, в сравнение с с книга или аудио стратегия на компютъра. Втората причина е, че езикът е нещо, което би трябвало да се обработва, а не да се запомня. Гледането и запаметяването на думи с книга или флашкарти е в пъти по-трудно за запомняне в сравнение с потреблението на същите дума в диалог.

Вярвам, че повода е в това, че нашите мозъци дават по-голям приоритет на спомените, които включват действителни човешки и обществени прекарвания, спомените, свързани с страсти. Така да вземем за пример, в случай че потърсим глагола „ оплача “ и го употребявам в изречение с нов другар, има възможност постоянно да свързвам тази дума с това съответно взаимоотношение и диалог, който съм провеждал с приятеля си.

2. Интензитет и дължина на образование

Това, което желаеме да кажем, е, че проучването на език четири часа дневно в продължение на две седмици ще бъде по-полезно за вас, в сравнение с проучването на един час дневно в продължение на два месеца. Това е една от аргументите толкоз доста хора да учат езици в учебно заведение и в никакъв случай да не си спомнят нищо. Това е по този начин, тъй като учат единствено 3-4 часа седмично.

Езикът изисква доста повторения, доста референтни прекарвания и непрекъснат ангажимент и вложения. По-добре е да отделите избран интервал от живота си, даже и да е единствено 1-2 седмици, и в действителност да го постигнете на 100%, в сравнение с на половина за месеци или даже години.

3. Груповите класове са загуба на време и пари

 Съвети за елементарно учене на непознати езици

Като имате поради, вие получавате в действителност неприятна възвращаемост за времето и напъните си в груповите класове. Има два казуса. Първата е, че класът се движи с темпото на най-бавния си възпитаник. Второто е, че проучването на непознати езици е много персонален развой - всеки естествено научава някои думи или тематики по-лесно от други, затова един клас няма да може да задоволи персоналните потребности на всеки възпитаник, както и навреме.

4. Започнете със 100-те най-често срещани думи

Започнете със 100-те най-често срещани думи и по-късно правете фрази с тях още веднъж и още веднъж. Научете задоволително граматика, с цел да можете да го извършите и го правете, до момента в който не се почувствате много комфортно с всички тях.

5. Купете си джобен речник

Да го имаш на телефона си е отлично, тъй като са нужни две секунди, с цел да погледнеш нещо в средата на диалога. И тъй като го употребявате в диалог, е толкоз по-вероятно да си го припомните по-късно. Дори нещо толкоз просто ще се отрази доста удобно на диалозите и способността ви да поддържате връзка с локалните поданици.

6. Продължавайте да упражнявате езика в главата си

Другата приложимост на речника ви е, че можете да практикувате новият език, до момента в който прекарвате деня си и да не говорите с никого. Предизвикайте себе си да мислите на новия език. Всички имаме монолози, които текат в главата ни и нормално те се водят на родния ни език. Можете да продължите да практикувате и конструирате фрази и подправени диалози в главата си на нов език. Всъщност, този тип визуализация води до доста по-лесни диалози, когато в действителност ги имате. Например, можете да предвидите и да практикувате диалог по тематика, която евентуално ще имате, преди в действителност да я имате. Можете да започнете да мислите по какъв начин бихте описали работата си и да обясните за какво сте в непознатата страна на новия език. Неизбежно тези въпроси ще се появят и вие ще сте подготвени да отговорите на тях.

7. Използвайте аудио и онлайн курсове за първите 100 думи и съществени граматики

След това те би трябвало да се употребяват единствено за информация и нищо повече. Там има доста образователни материали. Тези курсове са чудесни, с цел да ви изкарат от безусловно никаква дарба на език, с цел да можете да говорите съществени фрази и изречения в границите на няколко дни. Те също са положителни за преподаване на най-фундаменталните лексики (думи като: аз, ти, хапвам, желая, благодаря и т.н.).

Но не забравяйте, че най-голямата възвращаемост на вложенията в проучването на непознати езици е да принуждавате да говорите и да поддържате връзка с другите и когато седите в спалнята си с книга или софтуерна стратегия, не сте принудени да формулирате смисъл и значение в новият език на място. Вместо това вие се превръщате в папагал и копирате концепции и модели, които сте следили в материалите.

8. Разговорен език

Проучванията демонстрират, че най-често срещаните 100 думи на всеки език съставляват 50% от всички говорими връзки. Най-често срещаните 1000 думи съставляват 80% от цялата говорима връзка. Най-често срещаните 3 000 думи съставляват 99% от връзката.

Основната граматика би трябвало да ви накара да говорите съществени фрази в границите на няколко дни.

Къде е ресторантът?

Искам да се срещна с твоя другар.

На какъв брой години е сестра ти?

Хареса ли ви филмът?

Първите няколкостотин думи ще ви оказват помощ да напреднете много в общуването на непознатия език. Използвайте ги, с цел да ви стане оптимално комфортно с граматиката, идиомите, жаргона и конструирането на мисли, смешки и хрумвания на новия език в придвижване. След като съумеете да се шегувате поредно на новия език, това е много добър знак, че е време да разширите речника си.

Много хора се пробват да разширят своя речник прекомерно бързо и прекомерно скоро. Това е загуба на време и старания, тъй като към момента не им е елементарно с главните диалози за това от кое място са, само че все пак учат речник за стопанска система или медицина. Няма смисъл.

9. Не се пренатоварвай

Когато правиш доста интелектуално интензивна работа с часове и часове наред, в един миг мозъкът ти просто прегрява? Внимавайте за този миг, когато изучавате езици. Докато не сте достигнали мозъчно-натоварващия стадий, евентуално не увеличавате оптимално времето или напъните си. В началото ще натоварите мозъка в границите на час или два. По-късно може да отнеме цяла нощ да се мотаем с локалните поданици, преди да се случи. Но когато това се случи, това значи, че напредвате.

10. Обучението си самостоятелен учител е най-хубавото

Обикновено това е и най-скъпата приложимост на време, според от езика и страната. Но в случай че имате пари, да вземете стабилен учител и да седите с него или нея по няколко часа всеки ден, е най-бързият метод да научите нов език.

11. Запознайте се с чужденци

 Съвети за елементарно учене на непознати езици

След месец ще владееш сносно езика. И най-хубавото е, че в случай че подразните новите си другари, можете да твърдите, че казаното от вас е изгубено в превода.

12. Намерете си онлайн другари от други страни

Ако не можете да намерите някой другар, който да се помири с вас, намерете онлайн другар.

13. Фейсбук чат + Гугъл Translate = Печелене.

14. Когато научите нова дума, използвайте я няколко пъти незабавно

Когато спрете и потърсите нова дума в диалог, използвайте в идващите две или три фрази, които казвате. Изследванията за проучване на език демонстрират, че би трябвало да постигнете несъмнено количество повторения, с цел да кажете дума в границите на една минута, откакто я научите, един час да я научите, един ден и така нататък Опитайте се да я употребявате незабавно няколко пъти и по-късно още веднъж да я употребявате по-късно в деня. Вероятно е да се вмъкне във вашия речник за непрекъснато.

15. Ентъртеймънт

ТВ предаванията, филмите, сериали, вестниците и списанията са положително допълнение.

16. Нека хората ви оказват помощ

Ако сте в непозната страна и се пробвате да купите нещо в хранителния магазин, помолете инцидентни хора за помощ. Насочете ги към нещо и попитайте " Как да го кажа? ". Задавайте им въпроси. Повечето хора са отзивчиви и подготвени да ви оказват помощ. Изучаването на език не е за срамежливи хора.

17. Не се шашкайте от неяснотите

Фактът е, че за доста, доста думи преводите не са директни. Gustar може жестоко да значи да одобрявам на испански, само че в използването му е по-нюансиран от това. Използва се за съответни обстановки и контексти, до момента в който на британски език употребяват like като обособен глагол, покриващ всичко, на което се радваме или ни интересува. Тези фини разлики могат да се открият, изключително при съществени или прочувствени диалози. Намеренията могат елементарно да се схванат неправилно. Нюансираните диалози по значими въпроси евентуално ще изискват удвоени старания, с цел да се дефинира точното значение за всеки човек, в сравнение с би било сред двама представители.

18. Фазите, през които преминавате

Първо, вие сте в положение да говорите малко и да не разбирате нищо. Тогава вие сте в положение да разберете доста повече, в сравнение с говорите. Тогава ставаш всекидневен, само че това изисква много малко умствени старания. След това вие сте в положение да говорите и разбирате без съзнателни умствени старания (т.е. не е нужно да превеждате думите на родния си език в мозъка си). След като съумеете да говорите и слушате, без да мислите за това, в действителност ще започнете да мислите на самия непознат език без старания. След като това се случи, вие в действителност постигате високо равнище.

И крайното равнище? Вярвате или не, опцията да наблюдавате диалог сред огромна група хора е последното парче от пъзела, което става на място. След като това се случи и сте в положение да се намесите, влизате и излизате от диалога по избор, е знак, че вие сте много напреднали. След това в действителност ви остава да живеете в страната най-малко година или две до постигнете цялостно притежаване.

19. Намерете метод да го извършите занимателно

Както и за всичко, в случай че ще се придържате към него, би трябвало да намерите метод да го извършите занимателно. Намерете хора, с които обичате да говорите. Отидете на събития, където можете да практикувате, до момента в който вършиме нещо занимателно. Не седи просто в класната стая пред книга - по този начин ще се изморите и отегчите. Говорете за персонални тематики, които ви вълнуват. Разберете за индивида, с който разговаряте. Направете го персонално, житейско прекарване или другояче ще ви следва дълъг, необщителен развой, който евентуално ще се окаже отрицателен за вас, като забравите всичко, което сте научили.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР