Съдържание:1. Компрес от дъбова кора2. Алое3. Лимонов сок4. Черен чай5.

...
Съдържание:1. Компрес от дъбова кора2. Алое3. Лимонов сок4. Черен чай5.
Коментари Харесай

Народна медицина при херпес

Съдържание:

1. Компрес от дъбова кора2. Алое3. Лимонов сок4. Черен чай5. Билкова тинктура6. Чесън7. Лайка и прополис8. Малинови клонки9. Чай от мента10. Студен компрес  херпес ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Според статистиката вирусът на херпес съществува допълнително от 90% от популацията. Освен това е невероятно изцяло да се излекува, като навлизайки в човешкото тяло, той крепко прониква в нервните кафези и остава в организма през целия живот.

При лекуването на херпес могат да се употребяват разнообразни способи, започвайки от обичайна медицина и стигайки до другите билки.

Народна медицина при херпес - вижте повече в идващите редове:

1. Компрес от дъбова кора

Тя се прави от 2 супени лъжици суха кора и чаша вряла вода. След това се филтрира и се ползва върху засегнатата област.

2. Алое

Просто намажете раната със сок от това растение. За профилактика и национално лекуване на херпес пийте по 1 чаена лъжичка сок от алое преди хранене. Имайте поради че е доста горчив, по тази причина е най-добре да го смесите с малко мед.

 алоето оказва помощ при херпес

3. Лимонов сок

За да накарате херпеса да зарасне по-бързо, би трябвало да вземете сок от трепетлика и лимон. Можете да лекувате херпес и със 70% алкохол, като след такава процедура херпесът изсъхва по-бързо.

4. Черен чай

Потопете чаена лъжичка в горещо и прясно сварен мощен черен чай, а след приложете върху засегнатата от херпес зона.

5. Билкова смес

Пригответе смес: смесете равни елементи ленени семена, листа от подбел, корен от елекампан, корен от женско биле, корен от житна трева, листа от малина. Изсипете две супени лъжици от сместа в половин литър вряла вода в термос и пийте ¼ чаша четири пъти дневно.

6. Чесън

Ако имате херпес, тогава втривайте постоянно върху наранена област натрошени скилидки чесън или свеж чеснов сок. След това намажете мястото с мед и ябълков оцет в равни пропорции.

7. Лайка и прополис

Следващата рецепта от националната медицина при херпес е не по-малко ефикасна. Направете отвара, като за задачата прибавете 1 чаена лъжичка лайка в чаша гореща вода. След 15-20 минути я филтрирайте и прибавете чаена лъжичка смес от прополис. Трябва да пиете подобен „ коктейл “ не повече от два пъти дневно в продължение на три дни.

 национална медицина при херпес

8. Малинови клончета

Те би трябвало да бъдат отрязани, изплакнати с преварена вода и нарязани на части с дължина от 1 до 2 сантиметра. Смилат се на дребно, като по-късно от тях се прави компрес, който би трябвало да се ползва върху засегнатата област. Малиновите клончета съдържат полифенолни субстанции, които потискат вирусите.

9. Чай от мента

За задачата направете отвара, като добавите 1 супена лъжица от билката в 1 чаша вода. След 15-20 минути я филтрирайте и си направете компрес на мястото.

10. Студен компрес

Компресът с кубчета лед ще понижи подуването, сърбежа и ще форсира възобновяване. Увийте лед в чиста забрадка и нанесете върху засегнатата област. Повторете процедурата няколко пъти дневно. Никога не прилагайте лед без забрадка.

Семената, фъстъците и ядките могат да влошат херпеса, само че пък с тези лесни предписания ще можете доста да ускорите зарастването му, както и да намалите зачервяването.

Имайте поради, че в случай че херпесът се появява постоянно, тогава имате слаб имунитет и би трябвало да се обърнете към доктор, който да откри повода за това.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР