Съд в Беларус осъди няколко критици на режима на президента

...
Съд в Беларус осъди няколко критици на режима на президента
Коментари Харесай

Съд в Беларус осъди съпруга на Тихановска на 18 г. затвор

Съд в Беларус осъди няколко критици на режима на президента Александър Лукашенко на нескончаем затвор. Сред тях е и брачният партньор на опозиционната лидерка Светлана Тихановска, съобщави Франс прес, която се базира на беларуски държавни медии.

Сергей Тихановски, който от към година и половина е в ареста, е наказан на 18 години отнемане от независимост. Друга видна фигура на опозицията - Николай Статкевич - получи присъда от 14 години, а още четирима обвинени бяха наказани на 15 до 16 години затвор.

Лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановска по-рано през днешния ден съобщи във видеоклип, че обича своя брачен партньор.

" Записвам това видео преди предстоящото наказание на Сергей. Опитвам се да си показва присъдата и психически ще бъде доста тежко за мен да я приема ", сподели Тихановска във видеоклип, оповестен в профила й в Телеграм.

" Ще продължа да пазя индивида, който обичам и който се трансформира в водач за милиони беларуси ", посочи кандидатката на опозицията на президентските избори през август предходната година. Тя даде обещание да направи всичко допустимо, даже и невъзможното, с цел да може по-скоро да се събере със брачна половинка си.

Сергей Тихановски бе задържан през май предходната година, откакто разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори в Беларус. Тогава опозицията издигна кандидатурата на брачната половинка му Светлана.

Тихановска не призна резултатите от изборите, след които започнаха всеобщи демонстрации против Лукашенко, който бе разгласен за победител, само че съгласно нея е спечелил с машинация. Лидерката на опозицията бе принудена да напусне Беларус и в този момент живее в заточение в прилежаща Литва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР