Съчетаващата младост и талант, актриса Радина Боршош може да гледаме

...
Съчетаващата младост и талант, актриса Радина Боршош може да гледаме
Коментари Харесай

Какво научи Радина Боршош от Ламбо

Съчетаващата младост и гений, актриса Радина Боршош може да гледаме на сцената на Народния спектакъл, както и в три игрални кино лентата с нейно присъединяване. В новия български филм „ Рая на Данте “, актрисата си партнира с едни от най-големите имена от българското кино и спектакъл измежду които Владо Пенев, Иван Налбантов и Гинка Станчева. Каква е ролята й в премиерното заглавие, за идната премиера в постановката на Народния спектакъл и за уроците, научени през живота, актрисата споделя в студиото на „ Събуди се “.

„ Огромно неспокойствие и чест бе за мен за това пълнокръвно и галактическо партниране с Владо Пенев и всички останали огромни имена в този филм. Снимахме го с особена съсредоточеност и отдаденост. Вчера му беше премиерата в кината в цялата страна и съм щастлива, че към този момент и феновете могат да го видят. Това е необикновен филм – като прекарване. Зрителите не трябва да чакат екшън и резултати, само че аз считам, че с цел да е трогателен един филм, би трябвало да имаш какво да кажеш и е значима историята, която разказваш. Трябва тя да доближава до хората и да ги вълнува. В нашият случай историята е доста същинска и приказва за значимите неща за всеки един човек. Състоянията, през които всички прекосяваме и страстите, отмъщението сенките на предишното, грешките на родителите, пътят на децата им. Засегната е тематиката за прошката  и за това, какъв брой е значимо да простиш. Това е една особена пречистваща мощ, която може изцяло да промени живота ни и да ни даде опция за ново начало. Говорим и за любовта и подсещаме на феновете, ме това е най-голямата мощ, с която сме дарени и тя може да даде светлина в живота ни. И може би най-важното съгласно мен вярата, обаче в моментите, в които човек е обезверен и не вижда излаз. Тогава когато към теб всичко е тъмно и вярата се явява като светлина в края на тунела. Силно се надявам феновете да си тръгнат от салона с усмивка, с вяра и с чувство, че животът е прелестен. Той е подарък и би трябвало да го живеем “, разкрива тематиките и страстите вплетени и заложени във кино лентата „ Рая на Данте “ актрисата.

„ Смятам, че имаме потребност от смислен филм изключително след тези две години, които изживяхме. Те бяха време за равносметка и за превръщане към себе си. Филмът е нещо такова. Кара ни да помислим малко. Интересно е, че ние го снимахме през 2019 година през август месец и в София бяха рекордни горещини. На нас с Владо Пенев ни бяха дали едно малко вентилаторче, с което се разхлаждахме по време на фотосите и все пак и всички премеждия, го снимахме с особена централизация. Щастлива съм, че имах опция да мисля и да чувствам героинята си и да я трансформирам както чувствам, че е редно. Сядахме с режисьора и сценарист Димитър Радев, Владо Пенев и с операторът ни Калоян Божилов и работехме в детайли и задълбочено, която се случва доста рядко “, споделя за моментите от снимачната площадка Радина.

„ Лентата е един необикновен конфликт на поколенията, който потвърждава, че когато има обич и съгласие, няма възраст и граници. Мога да кажа от персонален проект. Този филм ме срещна с доста български имена като Гинка Станчева, Иван Налбантов, Борис Луканов. Това са актьори от друго потомство и друга школа, с които съм мечтала да се срещна. Няма да не помни срещата си с Иван Налбантов, който за жалост загубихме тази година и това е неговата последна роля, която феновете могат да видят. Той дълги години е бил част от екипа на моя професор Стефан Данаилов и защото тогава здравето му се беше влошило, просто си поговорихме, помълчахме си дружно и изпратихме любов и обич към нашия професор. Той ми сподели нещо, което запомних. Нашата специалност е темперамент и е значимо да имаш силата да издържиш. Не е единствено гений, защото актьорите чегъртаме душите си и това по никакъв начин не е леко “, добавя за срещата с огромните имена и артисти във кино лентата.

„ Важно е да обичаш това, което правиш. Трябва да си безрезервен и това е решението на всички трудности, които срещаш по пътя. Щастлива съм, че станах част от фамилията на Народния спектакъл. В него следва без да пресилвам театралното събитие на този сезон. Това е идването на международно известния режисьор Робърт Уилсън и обстоятелството, че той сложи „ Бурята “ на Шекспир с нас в Народния спектакъл. Проектът се приготвя от няколко години. Минахме през няколко извънредно тежки кастинги и до последно не знаехме кой и каква роля ще играе. За мен беше чест, че ми повери ролята на Миранда, която е емблематична шекспирова героиня. Той пристигна със личния си екип в България и приветствам и екипа на Народния спектакъл. Както споделя огромната актриса Мария Стефанова те са нашите войни на театъра и всички ние безрезервно се впуснахме в работа. Но Робърт Уилсън съумя да сплоти всички тези хора и да вкара една особена магия в театъра. Запомних нещо доста скъпо от него. Разказваше, че гледа постановки и сяда на първи балкон и нещо не доближава до него, тъй като актьорите играя за трети и четвърти ред от залата. Според него би трябвало да превземем цялото пространство и да вкараме всички фенове в историята “, споделя актрисата за вълнението от идната театрална режисура по Шекспир и от уроците от огромния международно прочут режисьор.

„ Урокът, който съм научила от моя професор Стефан Данаилов е, че когато си на сцената би трябвало да дадеш сърцето и душата си, тъй като вършим това за публиката. Това е нашата задача. Въпреки тези две години в пандемия, залите на Народния спектакъл не останаха празни и се оказа, че българската аудитория е най-вярната и не ни изостави. Благодаря й за всеотдайността и поддръжката й. Професорът вярваше, че само и единствено публиката заслужава реверанс. Казваше, че в никакъв случай в живота си не би трябвало да се кланяш, а би трябвало да вървиш гордо изправен и с достолепие. Винаги по няколко дни репетираше поклоните и по същия метод и Робърт Уилсън отделя внимание на поклоните, които са му извънредно богати и цветни “, разяснява за един от най-важните жестове, с които благодари на публиката, че е с актьорите и че дружно са основали магията на театъра.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР