Съботният ден ще ни донесе много слънчеви часове. Затоплянето ще

...
Съботният ден ще ни донесе много слънчеви часове. Затоплянето ще
Коментари Харесай

Африканска жега ни удря днес, но за кратко

Съботният ден ще ни донесе доста слънчеви часове. Затоплянето ще продължи, като предстоящите оптимални температури ще са сред 28-32°С. Традиционно най-високи чакаме да са температурите към Видин и региона на Сандански – до 33-34°С. 

Късно след обяд и през нощта против неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места са вероятни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър.

Времето в планините  ще е уместно за туризъм. Ще е най-вече слънчево и топло. Късно след обяд и през нощта против неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купест-дъждовна облачност и на изолирани места са вероятни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 11°.

По Черноморието  ще е най-вече слънчево. След обяд ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се покачат и ще са сред 22°-25°. Температурата на морската вода - 15°-17°. 

Прогноза за ФПЧ  - Не се чакат замърсявания в огромните градове - равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София  – През нощта против събота ще е ясно. През деня времето ще е най-вече слънчево и ще се затопли. Очакваните минимални температури ще са към 11°С, а оптималните - до 29°С. 

Времето в Балканите  – През идващите 48 часа те ще попадат под въздействието на мощен транспорт на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще увеличи температурите у нас и на полуострова. Над по-голямата част от Балканите ще доминира раздрана, най-вече междинна и висока облачност, която след обяд ще понижава до слънчево време. Следобедни превалявания чакаме над Северозападните Балкани и Централна Сърбия. По-значителни ще те над Североизточна Румъния и Молдова. 

Снимка: Pixabay

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР