Съболезнование към семейството на Любка Кумчева отправиха синоптиците от Националния

...
Съболезнование към семейството на Любка Кумчева отправиха синоптиците от Националния
Коментари Харесай

НИМХ: Любка Кумчева остави дълбока следа в българската метереология

Съболезнование към фамилията на Любка Кумчева насочиха синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

" Един човек се цени, до момента в който е жив! Щастливци сме били ние, синоптиците на Национален институт по метеорология и хидрология, че сме работили дружно с Любка Кумчева, че сме се учили от нея на синоптика, професионализъм, на отношение към сътрудниците, на другарство и дух, който поддържа всичко това вечно. С мил и деликатен звук, с наличие и харизма, тя създаваше това, от което всеки се нуждае и се радва, че има. И ние сме признателни, че някак незабелязано и в това време доста съдържателно, е минало времето, в което сме били сътрудници и другари ", пишат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология до фамилията на Любка Кумчева.

Метеоролозите от Национален институт по метеорология и хидрология разказват Любка Кумчева, като персона, оставила с дълбока диря в българската метеорология, съдействала за нейното разпространение и постигане до всеки елементарен човек от генерации насам.

" Превеждането на комплицирания език на науката до понятен за необятната аудитория текст, представянето му по безупречен и ослепителен метод, е част от това, което сме получили като познания и опит. Естет, с класическо образование, ерудирана, с огромна обич към книгите, филмите и музиката, тя беше скъп събеседник за всеки, имал щастието да поддържа връзка и работи с нея ", споделят синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология в съболезнованието си до фамилията на Любка Кумчева.

По-рано през днешния ден Българска телеграфна агенция заяви за кончината на синоптика Любка Кумчева.

Президентът Румен Радев също изрече съболезнования към фамилията и околните на Любка Кумчева във връзка загубата на известната българска синоптичка. Това оповестиха от прессекретариата на президента. 

В съболезнователното си писмо Румен Радев напомня за гения на Кумчева, която дълги години показва прогнозата за времето в България със познания, топлина и очарователна усмивка. " В спомените на генерации българи тя ще остане дамата, която познава характера на времето ", уточни президентът. 
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР