Събличахме се пред 400 човека, а след това трябваше да

...
Събличахме се пред 400 човека, а след това трябваше да
Коментари Харесай

Обискирани клиенти на пловдивската дискотека: Събличахме се пред 400 човека, а след това трябваше да напишем, че нямаме възражения

Събличахме се пред 400 индивида, а по-късно трябваше да напишем, че нямаме възражения, споделиха пред БТВ пострадали от акцията на полицията в пловдивската дискотека.

Нови фрагменти от скандалната акция демонстрират по какъв начин един от клиентите си разменя реплики с служителите на реда и си съблича тениската в центъра на заведението. Претърсването за опиати продължава близо 6 часа, а представители на органите на реда карали клиентите да се събличат голи и да заемат избрани пози.

В общите елементи на тоалетните хора също са били събличани голи до боксерки, описват Георги Калиферов и Александър Пехливанов.

„ Бяхме се наредили на една опашка, която вървеше доста постепенно – може би към 6-7 минути на човек. Като пристигна нашият ред, пред стаята имаше служител на реда, който ревизираше документи. Влязохме в тоалетните, а служителите на реда ни накараха да се съблечем по боксерки. Имало е и хора, които са карани да се събличат чисто голи. Опипаха дали имам нещо по панталона, изкараха ми всичко от джобовете, ревизираха ми портмонето, а по-късно ме накараха да напиша на едно листче „ Нямам възражения “ “, разясни единият от младежите.

И Георги Калиферов, и Александър Пехливанов считат да търсят правата си и ще подадат тъжба. Двамата признават, че се усещат унижени.

„ Четири буса стопираха начело, влязоха, без да ни дават пояснения, накараха ни да спрем музиката. Светнаха лампите и стартира всичко, за което описват хората. Започнаха обиски, клякания. Служителите също бяха тествани. Всички се оплакват и никой не смята за обикновено случилото се “, уточни шефът на заведението.

Той добави, че от Българската асоциацията на заведенията провеждат митинг в Пловдив пред полицейското ръководство в петък.

Преди два месеца сходен случай имало и в друго заведение.

„ При акция на Второ районно ръководство в Пловдив тогава още веднъж всички са събличани до голо. Така споделят моите клиенти. Били са карани да се разкрачват и да клякат. Това е уронване на тяхното достолепие “, разяснява Пламен Бонев, юрист на тествана жена. Според него дейностите на полицията са незаконосъобразни.

„ Няма арестувано лице, няма данни за рискови субстанции у него и никой не е заловен на място на престъпление или местопрестъпление. Полицията изрично е нарушила пълномощията си. Ако откажете обаче да се съблечете, за жал евентуално ще ви задържат “, уточни още той.

От полицията декларират, че при двете акции са открити наркотични субстанции.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР