Събитията от последните дни потвърждават правилността в позицията на БСП

...
Събитията от последните дни потвърждават правилността в позицията на БСП
Коментари Харесай

Заради пребития Християн: БСП зове за по-твърд подход към РС Македония

Събитията от последните дни удостоверяват правилността в позицията на Българска социалистическа партия да не поддържа повдигането на ветото за старт на договарянията за участие сред Северна Македония и Европейския съюз.

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той и партията му Българска социалистическа партия осъдиха бруталното нахлуване над българина Християн Пендиков. Според Вигенин този случай не е престъпен, а е подбуден от насаждането на ненавист против България и македонските жители с българско съзнание. Заради това левицата прикани за по-твърд и повсеместен метод на българските управляващи към районен съд Македония.

„ Призоваваме и управляващите в РСМ, както и водещи политици и партии, да се въздържат от изказвания и дейности, които водят до неприемлива ескалация на връзките сред двете страни.

В момента лостовете на цялата европейска дипломация са в ръцете на нашите дипломати. Ние би трябвало да покажем, че това не е проблем единствено сред България и районен съд Македония, а на целия Европейски Съюз. Трябва да употребим цялата мощ на Европейски Съюз, с цел да принудим Македония да съблюдава човешките права “, разяснява и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР