Събитието ще се проведе на 15 март (петък) в ХГ

...
Събитието ще се проведе на 15 март (петък) в ХГ
Коментари Харесай

Историческият музей в Оряхово отбелязва 85 години от създаването си

Събитието ще се организира на 15 март (петък) в ХГ " Проф. Марин Върбанов " от 16.00ч., когато Исторически музей - Оряхово ще означи тържествено своята 85-а годишнина с разкриване на галерия " 5 от 85 " и празничен поздравна деца от детски градини, комплекса за личностно раззвитие и самодейци от читалището.
 
 Историческият музей в Оряхово отбелязва 85 години от основаването си Историческият музей в Оряхово отбелязва 85 години от основаването си Източник: Община Оряхово
През 1928 година в локалното читалище е уредена първата колекция. В началото на 1939 година в града е учредено Археологическо сдружение. Ето по какъв начин основателите му изясняват неговата цел: " Материалните следи, тия старини, времето и незнанието е доста и доста похабило и разхищило. Време е най-малко това, което е останало, да се събере, подреди и изследва ". Така е сложено началото на днешния Исторически музей Оряхово.
 
Исторически музей-Оряхово предлага за посещаване разнообразни експозиции в Централната си постройка, Екимджиевата къща, къща-музей " Дико Илиев и духовите музики ", Етнографската къща и Художествена изложба " Проф. Марин Върбанов ".
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР