Събитието се провежда по повод Международния ден на детето 1

...
Събитието се провежда по повод Международния ден на детето 1
Коментари Харесай

Първи пролетен шахматен турнир в ППМГ „Екзарх Антим I“ Видин

Събитието се организира във връзка Международния ден на детето 1 юни. Организатори са Училищното настоятелство на Профилираната природо-математическа гимназия, Община Видин, Регионалното ръководство на образованието (РУО) и шахматен клуб „ Найден Войнов “.

Сред формалните посетители бяха заместник-кметът Борислава Борисова, началникът на РУО Веселка Асенова, ръководителят на Училищното настоятелство Лиляна Цанова и шефът на образователното заведение Ивайло Милушев.



„ Приветствам Ви от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и персонално от мое име с организирането на днешния шахматен шампионат, който слага началото на една бъдеща традиция. Благодаря Ви за всичко, което вършиме, с цел да провокирате децата от I до VІІ клас да вземат участие в този високоинтелектуален спорт – шахмата. Пожелавам на всички воля за победа, сполучливо показване и помнете, че през днешния ден всички тук сте спечелили “ – с тези думи се обърна към младите шахматисти Борисова.

Целта на конкуренцията е да се обогати ученическата спортна активност посредством един забавен тип спорт, какъвто е царската игра, както назовават шахмата, и да се насърчат заниманията с него от най-ранна възраст.

За най-хубавите шахматисти са обезпечени доста награди – самостоятелни купи, медали, плакети, грамоти и принадлежности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР