"Събирането на жандармерията и отряда за борба с тероризма от

...
"Събирането на жандармерията и отряда за борба с тероризма от
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Структурите за охрана не са носни кърпички

"Събирането на жандармерията и отряда за битка с тероризма от официална страна не е проблем, само че в случай че бъдат смесени функционално, става проблем. Жандармерията има обществена функционалност, тя е полиция, до момента в който отрядът за битка с тероризма е доста характерен, подготовката е ориентирана против доста тежки закононарушения “. Това разяснява пред БНР ген. Румен Миланов, някогашен шеф на НСО, във връзка измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи.

По думите му опцията за избор коя работа кого да охранява ще поражда редица проблеми, "това ще понижи капацитета на НСО, разноските ще бъдат не добре изчистени, координацията ще бъде нарушена и ще се сътвори една дисхармония ".

"Вероятно има политическа мотивация да се сътвори друга работа, която да не е на послушание на президента. Но това не са носни кърпички. Тези структури са тромави, инертни и с тях би трябвало да се работи деликатно. Подходът да вършим систематични промени, които не са задоволително премислени, крие заплаха за успеваемостта и на Министерство на вътрешните работи, и на НСО ".

Ген. Миланов акцентира, че има пропуски в системата за национална сигурност и доказателство за това е, че някой може да снима премиера, до момента в който спи.

"Идва въпросът за персоналното обграждане на ВИП лицата... Другият въпрос е от кое място може да пристигна този проблем. Снимките демонстрират, че някой редовно е снимал. Дали може да са чиновници на НСО, тече инспекция. Служителите към него са от години при него... Това, което виждаме със фотосите, отваря въпрос за една по-хомогенна система за национална сигурност и защита на нашите държавни ръководители и за изясняване на тяхното обграждане “, добави някогашният шеф на НСО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР