са нещо повече от предмет, които ви помагат да следите

...
са нещо повече от предмет, които ви помагат да следите
Коментари Харесай

Луксозни часовници: Топ 10 на най-скъпите часовници в света за 2022 г -

са освен това от предмет, които ви оказват помощ да следите точното време. Часовникът също е скъп аксесоар, който добавя тоалета и разкрива стила на един човек. Повечето часовници на международния пазар са с ниски до междинни цени, употребявани главно за отчитане на времето и са както кварцови, по този начин и механични. Въпреки това, скъпите и първокласни колекционерски часовници, които се ценят повече поради изящната си направа, естетическа прелест и гръмък външен тип, в сравнение с поради елементарното си отчитане на времето, постоянно употребяват механизми, които са по-точни и по-скъпи от елементарните.

Ето един забавен лист с топ 10 на най-скъпите, екстравагантни и красиви ръчни часовници в света за 2022 година, показани от онлайн магазин за часовници Chasovnici-bg:

1. Часовникът „ Халюцинация ” от Graff Diamonds, най-скъпия часовник в тази ранглиста, струващ зашеметяващите 55 милиона $. Верижката на този ултралуксозен дамски часовник е направена от платина, която по-късно е изцяло покрита със 110 карата диаманти в дъга от разнообразни цветове. Това е хармонична композиция от цветове и форми като синьо, жълто, розово и зелено със сърце, смарагд, круша, маркиза и други форми.



2. „ Очарованието ” от Graff Diamonds, струващ 40 милиона $
Този часовник, който има 38,13-каратов елмаз с форма на круша в центъра, може да се носи и като пръстен. Цялостният часовник е с 152,96 карата бял елмаз.



3. „ The Grandmaster Chime ” от небезизвестната първокласна марка часовници с цена от 31 милиона $
Grandmaster Chime с препоръка 6300A-010 е създаден от Patek Philippe извънредно за благотворителния търг Only Watch и ще бъде единственият, направен от неръждаема стомана.

Часовникът има предни и задни циферблати, които могат да се превключват благодарение на реверсивни накрайници. Надписът „ The Only One “ се появява на спомагателния циферблат за алармата на поцизия 12 часа върху циферблата с цвят на сьомга.



4. Jaeger-LeCoultre „ Joaillene Manchette ” с цена от 26 милиона $
Jaeger-LeCoultre Joaillene Manchette е един от най-скъпите часовници, създавани в миналото. Състои се от здрава верижка, която е полирана и е украсена с диаманти. Гривната на този дамски часовник е от бяло злато и диаманти. Циферблатът на часовника е направен от сапфир стъкло. Рядкото произведение на изкуството на Jaeger-LeCoultre съдържа 576 диаманта и 11 скъпоценни камъни от оникс.



5. „ The 201 – Carat Watch ” от Chopard – 25 милиона $
Дамски часовник с 874 диаманта, даващи общо 201 карата. Самият часовник е обаятелен, провокационен и много кичозно ексцентричен с голям брой блестящи ярки диаманти, украсяващи повърхността му. Сред тях са наследник елмаз с тегло 12 карата, розов елмаз с тегло 15 карата и бял елмаз с тегло 11 карата. Освен това в този часовник има спомагателни жълти и бели диаманти с общо 163 карата.



6. „ The Billionaire Watch ”, Jacob & Co единствено за 18 милиона $
Корпусът на този дамски часовник е украсен с 260 карата диаманти. Тези емблематични изумрудени диаманти не са единствените блестящи камъни, които стигат до часовника. Освен това „ Милиардерът ” има 19 скъпоценни камъни, още към 167 съставния елемент в механизма и съвременен циферблат скелетон.



7. Paul Newnan Rolex Daytona на цена от 17,6 милиона $
Rolex счита тези модели за „ професионални “ часовници и корпорацията не е направила огромен брой версии на Daytona. Rolex Daytona Paul Newman не са кой знае какъв брой красиво замислени като дизайн, само че са извънредно редки часовници, което изяснява тяхната цена.



8. Patek Philippe 1518 -11,1 милиона $
Patek Philippe са известни с производството на часовници с корпуси от жълто или розово злато, само че за тази версия на 1518 те търсят пресен тип и го оферират от чиста неръждаема стомана, която излъчва блестящ железен искра. Тъй като този мъжки часовник е основан през 1941 година, той безспорно е един от първите часовници с хронограф на марката Patek Philippe, по тази причина и цената му е в милиони.



9. Отново сме на вълна Patek Philippe, само че този път с препоръка 1527, която коства 5,7 милиона $
Този мъжки часовник също е машинален хронограф. Това е 30-минутен машинален хронограф. Включва три спомагателни циферблата и тахиметрична канара на най-външната страна на циферблата. Сребристо-матовият циферблат със златни арабски числа включва 5-минутно разделяне. Корпус от чисто злато.



10. Hublot Big Bang е последния първокласен скъпоструващ часовник в нашата ранглиста със скромните 5 милиона $
Това е изключително необикновен часовник Hublot, защото е обкръжен с 1282 диаманта от разнообразни типове и форми. Сред тези блестящи камъни има шест изумрудени диаманта с тегло почти три карата всеки. Освен това в този часовник има 100 карата диаманти багети, елегантно сложени от майсторите бижутери.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР