С юбилейна пощенска марка отбелязваме 15-та година от членството на

...
С юбилейна пощенска марка отбелязваме 15-та година от членството на
Коментари Харесай

Трабантът на Соломон Паси попадна на пощенска марка за 15 години България в НАТО

С юбилейна пощенска марка означаваме 15-та година от участието на България в НАТО и 70-та годишнина от основаването на Организацията на Североатлантическия контракт. Филателното издание бе валидирано в Министерския съвет от министрите на външните работи и на превоза, и от президента на Атлантическия клуб Соломон Паси.

 © БГНЕС
Автор на пощенската марка е Николай Михайлов, а на нея е изобразен известния трабант на Соломон Паси, който се трансформира в самобитен знак на устрема на България за участие в НАТО.
Росен Желязков - министър на превоза: Г-н Паси, 15 години ни разделят от мига, в който вашите сълзи станаха знак на радостния миг на фона на Българския байрак и на флага на Алианса. Днешният мотив ознаменуване с ново филателно издание.Екатерина Захариева - министър на външните работи: Имаме в действителност доста мотиви за наслада през днешния ден, тъй като от 2004 година, когато станахме съдружници в НАТО, ние поредно и трайно, всички държавни управления, сме отстоявали, че най-сигурния метод за мир и разцвет и сигурност в района ни и за нашите съседи е политиката на отворените порти на НАТО.
Това е 11 пощенско издание, отдадено на Алианса, като първата марка, обвързвана с НАТО, е била валидирана през през 1999 година.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР