С ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и

...
С ято бели гълъби, символ на Благовещение, на надеждата и
Коментари Харесай

С ято бели гълъби стартира кампанията Великден за всеки

С ято бели гълъби, знак на Благовещение, на вярата и вярата в положителното , започва тазгодишното, четвърто подред издание на " Великден за всеки - подари празник на баба и дядо " - самодейността на националния омбудсман Мая Манолова.

" Денят е прелестен, безоблачен, зареден с сила , с топлота, с прераждащата мощ на пролетта, което ни дава вяра, че и този път ще успеем в акцията за Великден да стигнем до хиляди български пенсионери, до най-бедните от тях и да им дадем поддръжка за великденската софра ", изрази вярата си омбудсманът.
Стартът на акцията бе даден в шатрата на обществената кухня в двора на православния храм " Св. Св. Кирил и Методий " с молебен за здраве и триумф.

При предходните три издания акцията " Великден за всеки " е събрала над 1 500 000 лева, с които са зарадвани с ваучери от по 20 лв. 75 000 пенсионери, а още хиляди с хранителни пакети.

Смятам, че когато има положителни каузи, те би трябвало да бъдат огласени, акцентира омбудсманът и благодари от сърце на комерсиалните вериги Билла, Лидл, Кауфланд, Т-маркет, Промаркет, на Асоциацията на месопреработвателите в България, компания Лактима Балкан, Хлебозавод Симид, а също по този начин и на Милен Цанов и Александър Ковачев, чиято кетърингова компания подготвя гратис всеки ден топлата чорба.

Омбудсманът благодари особено и на лицата на " Великден за всеки " - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника й Тончо Токмакчиев, както и на сътрудниците на акцията - Българският Червен кръст, Националният застрахователен институт, " Български пощи " ЕАД, Държавната организация за сигурност на храните.

Средства се събират по банкова сметка, разкрита особено за задачите на акцията от БЧК, на онлайн платформата на БЧК и със SMS на 1255 ".

Ако желаете да се включите:

Банковата сметка в УниКредит Булбанк , разкрита съответно и само за задачите на акцията, чиито титуляр е Български Червен кръст.

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност

Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР