С всяка лъжица вие ще искате този млечен карамелен деликатес

...
С всяка лъжица вие ще искате този млечен карамелен деликатес
Коментари Харесай

Не е за вярване! Крем брюле за нула време и само с 4 съставки

С всяка лъжица вие ще желаете този млечен карамелен деликатес от ден на ден и повече

Вкусът на това знамение е самото олицетворение на сладката фантазия, а името безусловно се превежда като „ изгорял крем “. С всяка лъжица вие ще желаете този млечен карамелен деликатес от ден на ден и повече. Крем-брюле – десерт, който не може да бъде пропуснат в никакъв случай!

Историята на ястието води до далечния 17-ти век, когато основният готвач Филип Орлеански (самият брат на слънцето) опитва с разнообразни предписания за яйчен крем. Полученият деликатес радва толкоз доста самия херцог и целия кралски двор, че бързо излиза отвън границите на страната.

Готвачи от целия свят, фантазирайки със съставките и формата, не се уморяват да измислят нови версии на класическия десерт.

Днес ще ви предложим да се отдалечат от мъдростта на ресторанта и да създадат домашно подготвен крем. Всъщност всичко е просто, без добавки и ненужни акомодации. В резултат на това получавате изцяло необикновен усет!

съставки

прясно мляко 1 л

захар 400 g

Яйца 8 броя

Ванилия 25 g

подготовка

Изсипете млякото в подобаващ съд, прибавете ванилията. Сложете на огъня, докара до шупване и неотложно отстранете от огъня. 200-250 г захар с масло сложете в бездънен тиган и докарайте до карамелизиране

Отделно разбийте яйцата с останалата захар, по-късно изсипете топлото мляко на порции, до момента в който продължавате да разбивате. Сместа се изсипва в тигана с карамел.

Поставете съда във водна баня. Изпратете цялата структура във фурната, авансово загрята до 180 градуса за час и половина.

Не забравяйте да споделяте резултатите и усещанията си с приятелите си в обществените мрежи!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР