С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате

...
С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате
Коментари Харесай

Румен Радев: Младите ни дават надежда

" С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, само че правите и една изключителна общественополезна активност, тъй като вашите триумфи са най-хубавата реклама на България пред вложителите да избират страната ни ". С тези думи президентът Румен Радев поздрави участниците в Осмата годишна среща на олимпийските тимове по естествени науки.

Държавният глава акцентира, че триумфите в сегашния спортен сезон са впечатляващи - за България са извоювани седем златни, единадесет сребърни, четиринадесет бронзови медала, както и пет почетни грамоти.

Според него огромната вяра за бъдещето на България е в големия капацитет на младежите.

По думите на президента това потвърждава, че младежите в България имат голям капацитет и са отворени към света. " И това ни дава вяра, че България може да бъде преуспяваща страна ", добави президентът.

 Български възпитаници се връщат с 5 медала от олимпиада в Китай
Български възпитаници се връщат с 5 медала от олимпиада в Китай

Това е най-хубавото ни показване на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика

В навечерието на 60-ата годишнина от провеждането на първата ученическа Олимпиада президентът се обърна към ръководителите, преподавателите, треньорите и олимпийските тимове по естествени науки на България и им благодари за всеотдайността, упоритостта, силата и вярата. " Поколения наред вие създавате първенци, само че и религия във всички български деца, че могат да съумеят като се трудят непрекъснато ", означи още на церемонията президентът Румен Радев.

Зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева поздрави медалистите и техните преподаватели за високите оценки. Тази година България има извоювани 72 медала в региона на науките като математика, биология, физика, химия, филология, астрофизика.

През идната година 40% от дейностите по ползи в българските учебни заведения ще бъдат ориентирани точно към тези дисциплини. Ще бъдат вложени съвсем 1,5 млн. лв. за интернационалните надпревари и олимпиади.

Иван-Александър Мавров е сребърен медалист по математика на интернационалната олимпиада, която се организира тази година в Румъния.

 Наши възпитаници по математиха и информатика завоюваха куп медали в чужбина
Наши възпитаници по математиха и информатика завоюваха куп медали в чужбина

На Международната олимпиада по математика сме на 21 масто

Подготовката е доста нескончаем развой , описа медалистът - и включва курсове и лагери с едни от най-хубавите професори в Българска академия на науките.

Неговият съученик Борислав Антов получи златен орден на олимпиадата по математика, а Здравко Иванов стана златен медалист на две интернационалните олимпиади - по биология и по филология.

" Избрал съм да продължа образованието си в чужбина, тъй като мисля, че по този метод ще мога да взема най-хубавото и по-късно да се върна се България ", показа Иван-Александър. Насочил се е към Франция, Англия и Съединени американски щати, а подготовката му за университет изисква усилена подготовка по математика и непознати езици.

 Български възпитаници са първи на Балкандиадата по математика
Български възпитаници са първи на Балкандиадата по математика

Шестимата ни състезатели се завръщат с медали, отборът е първи в отборното класиране

" Математиката е извънредно изобретателна просвета, в нея можеш да разгърнеш въображението си ", изясни пристрастеността си към точната просвета медалистът.

Той акцентира, че математиката е използвана във всички области , тъй като можеш да бъдеш математик, само че и да използваш знанията си в галактическо инженерство или химия, биология.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР