С все по-приближаващия плажен сезон и подготовката, която вече трябваше

...
С все по-приближаващия плажен сезон и подготовката, която вече трябваше
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Втората част на летния сезон по-скоро няма да бъде засегнат

С все по-приближаващия плажен сезон и подготовката, която към този момент трябваше да е почнала, и туристи, и работещите в сектора си задават въпроса ще има ли лято без ковид. Мнението на основния държавен здравен специалист Ангел Кунчев е по-скоро оптимистично.

„ На база на моите персонални знания и опита, който имаме с други коронавируси, а и всяка година с други респираторни вируси, мисля, че има огромен късмет да се случат нещата тъкмо по този начин. С внезапната смяна на времето, със доста по-високите температури и по-сухия въздух да се стигне до значително самоограничаване и даже изгубване на инфекцията “, счита той.
Николина Ангелкова: Надяваме се на късен летен сезон От 15 юни няма отказани резервации, само че няма и нови, добави тя
Никой обаче не може да планува изрично дали COVID-19 ще изчезне през лятото. Засега няма и наклонност за внезапен брой в случаите, счита доцент доктор Ангел Кунчев.

Ако самоограничаване обаче стартира, евентуално ще може да се върви на море, само че при засилени ограничения за сигурност, които всеки би трябвало да съблюдава самостоятелно – персонална хигиена и обществено разграничаване. Очакванията му са, че по-скоро втората част на летния сезон няма да бъде наранена.

Влизането в морето не съставлява засилен риск, счита той.
Заради COVID-19: На отмора в Гърция единствено с европейски здравен паспорт Южната ни съседка чака туристическият сезон да стартира при започване на юни, само че Турция се готви да посрещне летовници още края на май
„ По принцип морската вода не е доста удобна среда за развиване на множеството бактерии и вируси. Много малко виреят в нея заради редица особености. А в случай че температурите са доста високи и въздухът е изсъхнал и това успее да ограничи разпространяването, считам, че няма да има риск от това, че си в морето или покрай теб е бил човек. По-скоро директният контакт е по-ключов “, изясни Ангел Кунчев.

Ултравиолетовите лъчи при всички положения са фактор, който лимитира разпространяването на болестта, добави той.

„ По своя самодейност взех решение да насочва питане към Европейската комисия и към Европейския център за надзор на болесттите, с цел да не твори всяка страна от своя позиция. Да се опитаме да разработим общи стандарти. Туристическите страни също са заинтригувани. Аз считам, че Италия, Испания, Франция също ще проявят огромен интерес. Ако имаме някаква основа, всеки може да ги направи по-близки до личните условия “, разясни още Кунчев.

Той изясни, че Гърция е създала предложение за показване на документ, който да удостоверява, че екскурзиантът е здрав или е преболедувал новия ковид.

Коронавирусът и България Борбата против вируса: Българска компания създава лекарство против COVID-19 Лекари: С или без изключително състояние - ограниченията да останат Радосвет Радев: 2-3 месеца в плен на пандемията няма да са равни на 2-3 месеца възобновяване от нея 1300 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, 70-годишен мъж е умрял в Бургас От на следващия ден в парковете и градинките: С маски, на 2,5 м отдалеченост, без сядане на пейки и без алкохол Поставен под карантина мъж от Нови пазар е открит в Исперих Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са 1290 Столична община ревизира готовността за отваряне на парковете Съпругата на излекувания мъж от COVID-19 след интубация също бе избавена в „ Пирогов “ Експеримент в София ще дефинира дали и по какъв начин ще бъдат отворени парковете Критична обстановка в Сливен: Препълнени са инфекциозните отделения в града Семейство от Пловдив пребори COVID-19 след 15-дневно интензивно лекуване 55 към този момент са умрелите от COVID-19 у нас Министерство на здравеопазването позволи износа на аналгин-хинин Повече от 120 хиляди са умряли от ковид в Европа Четири банки стартират отпущането на безлихвени заеми за физически лица 68-годишен мъж съумя да завоюва борбата с COVID-19 след 38 дни интубация Появиха се подправени листовки във Варна с апел да не се съблюдават ограниченията против COVID-19 Борисов: Обмисляме изключителното състояние да завърши по-рано 10-годишно дете подари спестяванията си на Александровска болница
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 300 53 56 205 Света 2 973 132 53 728 206 008 873 878 Заразени* Нови Починали България 1 300 53 56 Света 2 973 132 53 728 206 008
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР