С все по-дълбокото навлизане на идеята за здравословно хранене в

...
С все по-дълбокото навлизане на идеята за здравословно хранене в
Коментари Харесай

Растителни източници на мазнини

С все по-дълбокото нахлуване на концепцията за здравословно хранене в нашия живот, от ден на ден се задълбочават и проучванията в тази тенденция, както и другите диети, които се оферират. Според учени, провели проучвания върху мононенаситените мазнини от растителен и скотски генезис, се оказва, че първата група освен е доста по-здравословна, само че и може сполучливо да понижи риска от инфаркт и други застрашаващи живота положения.

Кои са тези храни, на които да наблегнем? Нека забележим най-хубавите растителни източници на мазнини:

Ленено семе

Семената като цяло са здравословни, вкусни и съвършената добавка към доста ястия и салати. Лененото семе обаче е един от най-хубавите източници на растителни мазнини и е от изключителна значимост за мозъка и поддържане здравето на артериите ни.

 ленено семе

По този метод понижават възпалителните процеси в сърдечно-съдовата ни система, а в това време оказва помощ и за понижаване на риска от рак. Естествено, единствено ленените семена няма да оказват помощ за това. Трябва да измененията диетата си като цяло.

Авокадо

Смятано за една от супер храните, авокадото съдържа огромно количество мононенаситени мазнини и фибри. Идеално за хора с висок холестерол, които хем ще набират на организма си нужното количество мазнини, хем в това време ще се хранят здравословно. С авокадо се подготвя известното гуакамоле, само че може да бъде добавяно към салати и разнообразни типове смути.

Зехтин

Маслиновото масло има извънредно висок здравословен резултат върху човешкото тяло. Консумирано постоянно, то има даже противоракови функционалности, понижава действието на разнообразни възпалителни процеси, а и е много добър за кожата. Зехтинът може да участва в ежедневното ви хранене по доста способи. Използвайте го за салатите си, само че и за подготвяне на разнообразни ястия. Не единствено че ще се храните по-здравословно, само че и ястията ви ще стават по-вкусни.

Орехи

 орехите са отличен източник на растителни мазнини

Любимите ни орехи са и доста здравословни. Ако в миналото сте обръщали внимание на цялостен обелен орех, той припомня формата на човешкия мозък. Явно не е инцидентен обстоятелството, че е извънредно потребен тъкмо за мозъка ни, като го доставя с нужните за действието му субстанции. Орехите се характеризират и с противовъзпалителното си деяние и съдържат високи количества омега-3. Сложете от тях в салатата си, прибавете ги към утринния си шейк или в домашно приготвения сос. Вкусно и здравословно!

Какао

Обичате ли мрачен шоколад? Особено оня с висок % наличие на какао? Да? Страхотно! Колкото по-висок % какао има, толкоз повече мононенаситени мазнини има в него. А какво по-хубаво от това да си хапваме шоколад и да знаем, че е здравословен. Какаовите зърна съдържат и огромно количество антиоксиданти и магнезий. Добавете ги към закуската си, към шейка си, към каквото ви харесва.

А в този момент, когато знаете кои растителни мазнини са потребни за вас, можете да потърсите разнообразни предписания, в които да ги включите, тъй че да извършите менюто си по-здравословно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР