С вписването на дела на Община Варна в капитала, Гергов

...
С вписването на дела на Община Варна в капитала, Гергов
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще сезират прокуратурата за Пловдивския панаир



С вписването на каузи на Община Варна в капитала, Гергов придобива съвсем цялостен надзор над активите на Пловдивския панаир. 

От обединението обърнаха внимание, че в понеделник, когато бе крайният период за жалбата, кметът на Пловдив е бил в отпуск, изпълняващият длъжността е бил командирован в София, а шефът на правната дирекция в локалния парламент е бил в болничен. 

" Следващите стъпки ще включват сезиране на прокуратурата минимум за допустима занемареност. Отново виждаме по какъв начин се пропущат благоприятни условия да се отбрани публичният интерес точно от тези, които следва да го защитят. Пак се изпуска период за обжалване, някой е в болничен, трети е в отпуска, различен е взел дълъг обяд. Надяваме се прокуратурата да си свърши работата ", съобщи Никола Минчев. 

От групировката ще изискат и от министъра на културата да форсира процедурата по предоставяне на статут на Международен панаир в Пловдив на недвижима културна полезност от национално значение. " Даването на подобен статут, ще предотврати възможното срутване и застрояване на Пловдивския панаир ", уточни Минчев. 

Депутатът Йордан Иванов добави, че към момента има вяра панаирът да не отиде под контрола на Гергов, само че се притеснява, че той може да събори палатите от комерсиалната повърхност и да построи жилищен комплекс.

Той намира, че политическото доверие от Здравко Димитров е свалено, с цел да се смъкна и отговорността от партия ГЕРБ. 

Манол Пейков добави, че Георги Гергов е махленски войник. " Не е инцидентно, че господин Здравко Димитров ритуално и театрално беше свикан да напусне ГЕРБ. Това е било подготовка той да си обезпечи едни спокойни старини ", добави Пейков. 

Какво вещаят сходни проблеми за връзките сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ? 

Даниел Лорер отговори на въпрос по какъв начин ще договарят с ГЕРБ-СДС за държавно управление на фона на сходни проблеми. " Ние няма да спрем да приказваме за това. Нито за случилото се в Пловдив, нито във Варна. Заедно с това разбираме нашата политическа отговорност за дилемите като парламент и като българи от тук насетне. Разбираме доста добре политическата обстановка. Ето за какво към този момент имаме законодателна стратегия, следва да има стратегия на държавното управление и тогава се надяваме, че съставът на държавното управление, излъчено от " Продължаваме промяната - Демократична България " ще срещне поддръжката от сътрудниците от ГЕРБ, а може би и от други политически сили ". 

Относно това дали вероятно държавно управление може да падне поради сходни проблеми, като този с Пловдивския панаир, Лорер отговори:

" Не ни е боязън да влизаме в сложни борби. Разбира се, че има риск такова държавно управление да бъде съборено. В последна сметка Народното събрание взема решение какъв брой дълго ще живее ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР