С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от старозагорски свещеници

...
С водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от старозагорски свещеници
Коментари Харесай

Двама министри откриха учебната година в Тракийския университет

С водосвет за здраве и благополучие, отслужен от старозагорски свещеници в храм „ Свети Патриарх Евтимий “, стартира празничният 14-ти септември в Тракийски университет – Стара Загора.

Пъстра стратегия с присъединяване на студентските музикални групи – бенд „ Макрофагос “, студентска група за латино-танци и студентски фолклорен отбор „ Траки “ посрещна всички първокурсници, преподаватели, чиновници, студенти и посетители на формалното разкриване на академичната 2020/2021-ва година във висшето образователно заведение.

На празничното събитие участваха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, Гергана Микова - регионален шеф на област Стара Загора, Стефка Здравкова – регионален шеф на област Хасково, Живко Тодоров - кмет на община Стара Загора, Станислав Дечев – кмет на община Хасково, Теньо Тенев –кмет на община Раднево, Николай Кънев – кмет на община Николаево, народни представители, шефове на дирекции, шефове на учебни заведения, ръководители на институции и организации.

Водещите на празничната стратегия, които са ученици на Тракийски университет, показаха гостите, ректорското и деканското управление. Ректорът на висшето образователно заведение доцент доктор Добри Ярков насочи привет към огромното семейство на Тракийски университет: „ Скъпи студенти, за мен е особена чест да Ви поздравя и желая да споделя, че сърцето ми е изпълнено с наслада, като виждам форума, претъпкан с младежи, тъй като аз съм от 9 месеца ректор, от които 6 минаха в пандемична конюнктура и това е първият ден, в който ние отваряме необятно вратите на Тракийския университет. Искам да Ви благодаря, че избрахте Тракийски университет и Ви убеждавам, че не сте сбъркали, тъй като 97,8 % от местата за държавна поръчка в университета са запълнени. Това приказва, че ползата към университета е извънредно огромен. Освен от цяла България, ние имаме студенти и от 48 страни. Аз Ви убеждавам, че изборът Ви е верен, тъй като познавам преподавателите, които са изключителни експерти и ще Ви научат да станете най-хубавите в професионалните посоки, които сте избрали да учите. Днес ние се гордеем с Вас, само че съм уверен, че и когато Вие завършите, Вие ще бъдете нашата горделивост по тази причина, че сте приключили и сте готови в Тракийския университет. Аз Ви благодаря и че избрахте град Стара Загора – един от най-хубавите и най-красивите градове в България. Тук, като се изключи че ще станете експерти, ще имате опция да пеете, да танцувате, да спортувате, да се забавлявате. Вие ще намерите доста другари, а някои от Вас ще срещнат своите половинки и ще основат фамилии. Желая Ви попътен вятър и да имате едно отлично време в Тракийски университет! “

Специален привет към всички студенти, преподаватели и чиновници на университета насочиха и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и обичаният от всички преподавател – физикът Теодоси Теодосиев.

Студенти сервираха цветя на всички 9 декани и шефове на звената на Тракийски университет, като последното десето цвете беше за ректора, символизирайки 10-те пръста на ръцете.

Завършекът на тържествения ден бяха 120 балона в цветовете на националния трикольор, които полетяха в небето дружно с вятъра на триумфа на Тракийски университет.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР