С водосвет, символична първа копка и разбиване на две бутилки

...
С водосвет, символична първа копка и разбиване на две бутилки
Коментари Харесай

В община „Родопи“ дадоха старт на най-мащабния ремонт за год...

С водосвет, алегорична първа копка и разтрошаване на две бутилки шампанско бе сложено началото на дълго чакан ремонт за жителите на  Марково. Реконструкцията на улица „ Източна “ в селото е най- огромният план, който община „ Родопи “ ще осъществя през тази година. Ремонтът на километровата права включва полагане на плътна асфалтова настилка, дотъкмяване на канализацията и полагане на само че тръбопровод, създаване на тротоари.  На улицата ще бъде построено и осветяване – на 39 стоманени стълба ще бъдат сложени икономични LED осветителни тела на височина 8 метра.

Старт на строителството даде кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов дружно с кмета на селото Десислава Терзиева. На церемонията участваха ръководителят на Общински съвет “Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев, представители на бизнеса, жители.



„ Един от сериозните капиталови планове за тази година е цялостна рехабилитация на околовръстното шосе на селото – улица „ Източна “. Това е най-значимият обект, който ще осъществяваме тази година. Така ще успеем да контролираме придвижването и да изведем тежкия трафик от и към хижа „ Здравец “, който в този момент минава през центъра на Марково, където се намират всички публични здания “, сподели кметът Павел Михайлов. Той уважи остарялата традиция и счупи бутилка шампанско в греблото на багера, съпроводен от кмета на селото Десислава Терзиева. След това машината ритуално загреба част от асфалтовата настилка на улицата.

„ Поставяме началото на нещо отлагано повече от 15 години, а инвестицията е в размер на близо 1, 4 млн. лева Най-после една фантазия на марковци се сбъдва. Пътят дотук не беше лек, само че през днешния ден тази фантазия към този момент е действителност. Пожелавам безпроблемно, качествено и в период осъществяване на този план “, добави още Михайлов, като благодари на общинския съвет и сътрудниците си от администрацията, работили по реализирането му. 



Като „ незабравим “ дефинира днешния ден кметът на село Марково Десислава Терзиева и акцентира, че осъществяването на тези строително-монтажни работи е плод на усилена работа и непреклонността на хората, че реализирането на плана е безусловно належащо за жителите. 

Всички присъстващи се пожелаха да бъдат още веднъж дружно при завършването на строителството на обекта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР