С викове Свобода или смърт за България 40 активисти на

...
С викове Свобода или смърт за България 40 активисти на
Коментари Харесай

Турция иска да анексира български територии, предупреждава Джамбазки

С крясъци " Свобода или гибел за България " 40 деятели на Вътрешна македонска революционна организация се събраха на митинг пред постройката на посолството на Турция в София.

Те недоволстват против отхвърли от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да сервира извинения за думите на турския външен министър Чавушоглу, който съобщи пред изселници от България, че измененията в българския Закон за вероизповеданията са ориентирани против мюсюлманската общественост.
 Борисов не получи опрощение от Турция
Борисов не получи опрощение от Турция

Пет часа продължи срещата му с турския вицепрезидент Фуат Октай...

Припомняме, външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу в негова обществена тирада в град Текирдаг съобщи : " Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени в Закона за вероизповеданията " и добавя, че Анкара " денонощно работи за ползите на турските общности в чужбина и това e един от целите на външната политика на страната ".

С измененията в Закона беше решено да бъдат разсрочени задълженията на Главното мюфтийство.

Демонстрантите упорстват още за безапелационната възбрана за финансиране на вероизповеданията от непознати страни, физически лица, компании или неправителствени организации.
 Промените в Закона за вероизповеданията разрешават даренията извън
Промените в Закона за вероизповеданията разрешават даренията извън

Приеха измененията за отсрочване на дълга на Мюфтийството

Протестът се провежда при засилено полицейско наличие.

Недоволстващите носят и плакати с надписи, които гласят " Чавушоглу, извини се, бе ", " Не на намесата в българската вътрешна политика ", " Турция не е Европа ", " Турция, уважавай съседите си " и други.

Евродепутатът на воеводите Ангел Джамбазки разяснява пред натрупалите се медии, че страната ни би трябвало да изиска още по-твърдо опрощение от външния министър и от президента на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган.

Това не може да бъде просто една изтървана имитация , защото това е първият посланик на Турция и в тази страна никой не споделя нищо инцидентно, изясни Джамбазки. По думите му външният министър на Турция не е " филанкишията на капалъчаршията ", с цел да си приказва каквото изиска и думите не са инцидентни, а са преднамерени, сигнал и обръщение.

Според Джамбазки те са обръщение на турската политика за настъпление за навлизане в България по доста линии, измежду които завладяването на Българското основно мюфтийство от турския Дианет.
 Цветанов и Карадайъ в един глас отхвърлят въздействие за Закона за вероизповеданията
Цветанов и Карадайъ в един глас отхвърлят въздействие за Закона за вероизповеданията

Влияние върху нас не е имало, даже и опити не е имало, увери Карадайъ

Сред другите линии, по думите на Джамбазки, е основаването на турската партия ДОСТ, която се пробва да разделя българската нация и да измисли национални малцинства.

Според евродепутата това, което се пробва да направи Турция през Лютви Местан е да раздели обществото и да сътвори някакво недоволство, след което да изиска автономност и да изиска фракционизъм , както се изрази Джамбазки.

Той упорства за твърдо опрощение и намаление на дипломатическите връзки сред България и Турция.
 Войводите дават ДОСТ на основния прокурор
Войводите дават ДОСТ на основния прокурор

Заради настояването на Местан за признание на национално турско малцинство

На митинга участва и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, който съобщи, че не вижда съответна страна от турските управляващи от изявлението на външния министър на южната ни съседка.

Ангелов уточни, че България би трябвало да отбрани националните си ползи, като не изключва разновидността да има отзоваване на дипломати, както и по-твърда позиция на Европейския съюз. От Вътрешна македонска революционна организация изчакват дали въпреки всичко ще има някаква форма на опрощение или дейности от страна на Турция, с което да оправдаят думите на външния им министър.

На въпрос на news.bg може ли да се приказва за дипломатическо напрежение по оста Анкара-София, Юлиан Ангелов съобщи, че има дипломатическо напрежение щом външния министър на друга страна си разрешава да приказва по какъв начин Турция се е намесила във вътрешните работи на България.

Според Ангелов неговото изявление има за цел да покаже по какъв начин Турция продължава своята политика на султанат.
" Изказването на външния министър демонстрира по какъв начин Ердоган и неговата свита не престават да се изживяват като покровители на някогашната Османска империя с оглед да завоюват дял на локалните избори ", сподели още воеводата.
 Отношенията сред България и Турция са като сред прислужник и стопанин
Отношенията сред България и Турция са като сред прислужник и стопанин

Турция с великански крачки бяга от актуалната република на Ататюрк
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР