С викове Оставка и Мафия няколко стотин души изразяват недоволството

...
С викове Оставка и Мафия няколко стотин души изразяват недоволството
Коментари Харесай

Стотици протестират и в София

С крясъци " Оставка " и " Мафия " няколко стотин души показват недоволството си от високите цени на горивата и високите налози в страната в идеалния център на София.
Множеството, наброяващо повече от хиляда души, се събра на митинг на площад Княз Александър I. Хората показват недоволството си от обстоятелството, че доста от бензиностанциите в страната продават горивото на цени, които са сензитивно по-високи от средноевропейските, макар че на интернационалните пазари се следи намаляване на цената на петрола. Протестиращите обръщат внимание и на различен значим проблем – с изключение на, че плащаме по-скъп бензин от западноевропейците, той е и с по-ниско качество, тъй като съществува двоен стандарт.
Множеството показва несъгласието си с поскъпващата застраховка „ Гражданска отговорност”.
Минути след 14.30 часа жителите потеглиха на протестно пешеходно шествие в централната градска част на София. Движението по бул. „ Дондуков” е блокирано, по бул. „ Цар Освободител” в региона на президентството – също.
Днес, 11 ноември, в 50 града на страната се организират протестни автошествия против високите цени на горивата, оповестиха от Националния координационен съвет на протестиращите. Гражданите ще изразят своето неодобрение и против увеличените налози на старите коли и квалифицираното повишаване на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".
Вижте фрагменти от митинга в галерията ТУК
Ето по какъв начин протекоха митингите в Пловдив , Благоевград , Сливен , Варна и Асеновград .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР