С възрастта много неща в тялото ни се променят. И

...
С възрастта много неща в тялото ни се променят. И
Коментари Харесай

Лесно и бързо: 17 упражнения, с които да поддържате мозъка си във форма


С възрастта доста неща в тялото ни се трансформират. И до момента в който по-често се приказва за външите промени, които настъпват, като появяването на бръчки, побеляването на косите и забавянето на метаболизма, през днешния ден взехме решение да обърнем внимание на най-важната част от нашия организъм – мозъка.

Всеки доктор би удостоверил, че преди всичко е доста значимо да спрете да пушите, да поддържате обикновено кръвно налягане, да спите задоволително и да контролирате равнището на кръвната си захар.

Ако към този момент сте изпълнили всички тези условия, въпреки всичко има някои дребни и даже приятни неща, които можете да извършите за мозъка си. При някои от тях става въпрос за дребна смяна в някои рутинни дейности. А други могат да ви оказват помощ да откриете новото си занимание и нещо, в което да вложите цялата си пристрастеност.
 Топ 7 най-вредни храни за мозъка  Топ 7 най-вредни храни за мозъка  Топ 7 най-вредни храни за мозъка  Топ 7 най-вредни храни за мозъка
Спортувайте
Установено е, че постоянните физически извършения оказват помощ за поддържане на когнитивните ни качества. Увеличаването на притока на кръв по време на подготовка зарежда нашите неврони с О2 и хранителни субстанции, които ги поддържат здрави. Колкото и лимитирано да е времето ви, имайте поради, че даже елементарните ежедневни разходки са задоволителни, с цел да се възползвате от тези преимущества за здравето.

Опитвайте нови неща
Обществото на Алцхаймер предлага да променяте рутината си, с цел да стимулирате мозъка си. Например, изпробвайте нова активност, нов път за работа, проучете някое ново занимание или умения или сменете ръцете, когато правите позната активност, с цел да измененията нещата.

Не спирайте да учите
Изследванията демонстрират, че колкото по-дълго време сте прекарали в учене, толкоз по-дълго мозъкът ви остава изострен и кадърен да приема, обработва и съхранява нова информация. Не се колебайте да запишете някой курс по непознат език или тематика, която ви е забавна, или просто да изгледате няколко просветителни видеа, до момента в който пътувате.

Продължете в галерията, с цел да откриете всички бързи и лесни извършения, с които да поддържате мозъка си във форма когато и да е:
 Поддържайте мозъка си здрав с тези елементарни извършения  Поддържайте мозъка си здрав с тези елементарни извършения  Поддържайте мозъка си здрав с тези елементарни извършения  Поддържайте мозъка си здрав с тези елементарни извършения
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР