С възпоменателна церемония в Никозия сънародниците ни в Кипър отбелязаха

...
С възпоменателна церемония в Никозия сънародниците ни в Кипър отбелязаха
Коментари Харесай

Сънародниците ни в Кипър отбелязаха 145-та годишнина от гибелта на Васил Левски



С възпоменателна гала в Никозия сънародниците ни в Кипър означиха през днешния ден 145-тата годишнина от гибелта на Васил Левски .

Венци и цветя в символ на респект и благодарност поставиха пред барелефа на Апостола на българската независимост Васил Левски пред постройката на българското посолство в кипърската столица представители на българската общественост, на дипломатическата ни задача, деца от българските учебни заведения на острова.

Със слово за делото и безсмъртието на Левски към събралите се наши сънародници се обърна посланикът на страната ни в Кипър  Христо Георгиев . Той прикани българите за обединяване, да следват думите на Левски да работят за Отечеството и дружно да вървят напред, където и да се намират по света.

Кратка културно-музикална стратегия, отдадена на националния ни воин, изнесоха дребните българчета от три наши учебни заведения в Кипър – „ Народни будители ” в Паралимни, „ Никола Вапцаров ” в Никозия и ”Родна стряха ” в Ларнака.

Барелефът на Апостола на свободата в Никозия бе открит през декември 2012 година, след дарителска акция с присъединяване на българи и кипърци. От ноември предходната година в кипърската столица има и улица, носеща името на Васил Левски, която бе открита публично от президента Румен Радев .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР