С увеличаването на средствата за образование децата ще учат в

...
С увеличаването на средствата за образование децата ще учат в
Коментари Харесай

Цветанов: Ще осигурим по-добра училищна среда

С увеличението на средствата за обучение децата ще учат в по-добра среда и това ще понижи експанзията в учебно заведение.
Това съобщи водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който през днешния ден посети Казанлък. Той акцентира, че главен приоритет на държавното управление на Бойко Борисов е образованието.

" Тези 624 млн. лева , които ще отидат за просветителна инфраструктура, не са задоволителни, с цел да покрият целия запас, който е нужен, само че това е една задоволително добра добавена стойност. Заедно с отделените повече пари за 2018 година, както за възнагражденията на българските учители, по този начин и за възстановяване на инфраструктурата, съм уверен, че извеждайки го в приоритет, ще може в реалност да подсигуряваме по-качествено обучение. Децата да могат да учат в една доста по-добра среда, с което ще станат и доста по-позитивни . Ще понижим експанзията със основаване на доста повече спортни площадки и спортна база . " - разяснява Цветан Цветанов.

Той разяснява и идното европредседателство.

По думите му, страната ни има невероятния късмет да изиграе верните си политически козове, тъй като Западните Балкани са общ приоритет за България и за Европа, и за Съединени американски щати .

" За България е значимо да има европейската интеграция и европейската ориентировка за Западните Балкани, което значи сигурност, значи съгласуваност със съответните транспортни коридори, повече бизнес, повече развиване в нашия район. Смятам, че това ще бъде оценено от всички тези, които мислят за бъдещето, за развиването на страната. " - уточни заместник-председателят на ГЕРБ.

При днешното си посещаване в Казанлък той изнесе лекция в границите на Зимния университет , проведен от ГЕРБ. Цветанов съобщи, че страната оказва помощ на общините с помощта на положителните си стопански индикатори.

" През 2009 година актуалният кмет на Казанлък Галина Стоянова пое общината в тежка обстановка - отговорности от 10 млн. лева и желанието и фантазиите на хората да се случи нещо действително в Казанлък. Още тогава Казанлък стана приоритет за нас, тъй като тогава жителите му се усещаха отвън периферията на огромните градове. " - подсети той.

По думите му, страната може да си разреши да подкрепи българските общини с спомагателни финансови запаси.

" Икономическият напредък за 2017 година, който е 3,9%, значи, че тези средства не са отишли на партиен принцип. С тях ще подпомогнем общините и хората ще знаят, че всички ние се грижим дружно за по-добрия живот на локалните хора. " - съобщи зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов обърна внимание и на уговорката, стихотворец от локалната власт в Казанлък, благодарение на страната, за разкриването на филиал към Техническия университет. " Това усилва опциите за по-добра професионална реализация на локалните хора в локалните предприятия ", разяснява Цветан Цветанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР