С удоволствие приемаме поканата на живеещите в местност Добрева чешма“

...
С удоволствие приемаме поканата на живеещите в местност Добрева чешма“
Коментари Харесай

Недопустимо е при бюджет от близо 650 млн. лв. Варна да тегли заем за ремонт на улици

" С наслаждение одобряваме поканата на живеещите в околност „ Добрева чешма “ за среща. Аз и общинските съветници от Българска социалистическа партия ще бъдем на място на 16 април от 11.30 часа. "

Това декларира националният представител от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в писмо до медиите - отговор на.

Повод за поканата на жителите от " Добрева чешма " стана изявлението на варненския народен представител, че Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета на Варна поради заема от 150 млн. лева, който Община Варна счита да изтегли за 2022 година, с цел да осъществя редица инфраструктурни планове.

" Има ли един план, който дава вероятност за развиването на Варна? “, попита Гуцанов. Според живеещите там обаче такива планове има, и то не един или два. И дават за образец техния регион, където през 2022 година ще стартира облагородяването.

Според Българска социалистическа партия е неприемливо при бюджет от близо 650 млн. лева Варна да тегли заем за ремонт на улици.

Публикуваме цялата позиция на Българска социалистическа партия без редакторска на меса:

Уважаеми съграждани,

Както беше оповестено на конференцията, в която ние от Българска социалистическа партия обявихме позицията си „ срещу “ тегленето на заем от 150 млн. лв. на финала на управническия мандат на настоящето управление на община Варна, беше обявено, че градската организация на партията, дружно с общинските съветници на Българска социалистическа партия в локалния парламент, ще образува групи, които редом с разискванията на бюджета в комисиите, ще направи срещи в петте варненски региона, с цел да чуе какви са настройките и желанията на варненци.

Бюджетът на един град има две съществени задания: Първата от тях несъмнено е да бъдат задоволени потребностите на неговите поданици във връзка с качествено обучение, здравна грижа, условия и качество на живот. Втората задача е да се обезпечи дълготрайно развиване на града, само че не под формата на ремонт на инфраструктурата (което е част от всекидневните отговорности на една община), а като реализирането на планове, които ще обезпечат в дълготраен проект развиване, работни места и повече доходи в общинския бюджет. За страдание, в предлагането на локалната администрацията за бюджет на Варна за 2022 година липсва тъкмо това – визионерски планове с огромна добавена стойност за града и неговите жители, разчетена допълнително от 5 или 10 години.

Проблемът на жителите на околност „ Добрева чешма “ датира от 40 години, съгласно изнесеното в откритото писмо до медиите. Никой от нас не подлага на подозрение обстоятелството, че решението му не предстои на отсрочване, само че това би трябвало да стане със средства от бюджета, а не със заеми. Тегленето на заем е съществено решение, което обвързва с връщането му не толкоз тези, които го теглят сега, а идващите ръководства на града, както и всичките му поданици.

Съветниците от Българска социалистическа партия са срещу точно това. Недопустимо е при бюджет от близо 650 млн. лв., (който е съвсем три пъти по-голям от този преди 10 години при същото и даже по-малко население и същата градска територия), да се тегли заем за ремонт на улици. Не може цялата финансова стратегия на общината да е подвластна значително от заемни средства и държавни прехвърляния. Къде тогава отиват налозите на варненци? Къде са приходите от синята зона? Къде са приходите от налаганите санкции и наказания?

Тази администрация ръководи града през последните 9 години. Колко местности край Варна получиха нужната инфраструктура през това време? А се заплащат налози, нали?

Ние от Българска социалистическа партия не сме съгласни за едно и също нещо жителите на Варна да заплащат хем налози, хем заем, който е 25% от годишния бюджет на града, при изискване, че всичко това може да се извърши със лични доходи. Все отново, в тази ситуация с „ Добрева чешма “ става въпрос за общо 1 028 022 лв., от които общината счита да заеме 893 274 лв..

С наслаждение одобряваме поканата на живеещите в околност „ Добрева чешма “ за среща. Аз и общинските съветници от Българска социалистическа партия ще бъдем на място на 16.04.2022 година от 11.30 часа.

Борислав Гуцанов, национален визиите от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “

Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия в Общински съвет - Варна
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР