С циклична смяна на фона на номера на линията ще

...
С циклична смяна на фона на номера на линията ще
Коментари Харесай

Електронната табела на автобуса ни казва кога превозното средство е за гараж

С циклична промяна на фона на номера на линията ще се отбелязват частичните курсове на линиите на градския превоз. Тази оригиналност е дело на екипът от ИБИС експерти и е подкрепена от "Столичен автотранспорт " ЕАД.

Досега, когато транспортното средство вози пасажери единствено по част от маршрута, на електронните табели се изписваше единствено текст без съответния номер на линията, което водеше до обърквания измежду пасажерите. В същото време информацията, изписана с дребен шрифт на два реда, се виждаше мъчно от хора с по-слабо зрение.

Именно за това екипът на Марио Евстатиев и Николай Александров, които са създатели на редица нововъведения в превоза, откри решение, при което пасажерът ще бъде "алармиран " за частичният маршрут. Самата последна дестинация пък ще се изписва с огромен шрифт, който е по-лесно отличим и забележим отдалеко.

Мярката към този момент се вкарва в новите 60 рейса "МАН " на общинското сдружение, а доникъде на месец февруари нововъведението ще обхване всички рейсове с електронни табели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР