С цената си от 4000 долара, очилата Apple Vision Pro

...
С цената си от 4000 долара, очилата Apple Vision Pro
Коментари Харесай

Недоволни потребители връщат Apple Vision Pro


С цената си от 4000 $, очилата Apple Vision Pro не би трябвало да разочароват
(снимка: CC0 Public Domain)

Очилата за добавена действителност Apple Vision Pro разочароваха някои от първите купувачи в Съединените щати. Недоволни консуматори започнаха да връщат продукта в магазините на Apple единствено 10 дни след появяването му на пазара, възползвайки от тази алтернатива в политиката на компанията.

Обявени по време на WWDC 2023 в Барселона, AR очилата Apple Vision Pro станаха налични за купувачите при започване на 2024 година, тъкмо както беше планувано от компанията. Клиентите се стекоха в App Store и магазините на Apple, с цел да се снабдят с обещаващата джаджа.

Според медийни изявления, Apple е продала над 200 000 очила през първите няколко седмици от акцията. Но наподобява, че някои клиенти не са напълно удовлетворени от покупката си за близо 4000 $, отбелязва в репортаж Dexerto.

Потребители споделят в обществените медии, че връщат Apple Vision Pro много бързо, с недоволства по отношение на цялостния комфорт. На 12 февруари Паркър Ортолани от Vox Media разкри, че е върнал своите Apple Vision Pro в магазина, от който ги е купил, след 10 дни владение на продукта.

„ Какъв противен ден. Не мога да допускам, само че върнах Vision Pro. Просто е прекомерно неловко за носене и натоварва очите ми ”, оплаква се той, само че въпреки всичко признава: „ Очевидно това е бъдещето. Работи като магия ”.
още по темата
И други консуматори разказват очилата като тежки и неуместни, уморяващи вратовете и очите, само че в същото време са съгласни, че устройството предлага забавно преживяване, въпреки и да коства прекалено много.

Освен това има отзиви, че Apple Vision Pro не може изцяло да размени нито смарт телефон, нито компютър, нито таблет. Възможно е да работите с такива очила, само че с някои ограничавания и условности. Много хора се нервират от кабела и външната батерия, както и от късото време на работа без презареждане.

Качеството на изображението на външния свят, сканирано от камерите на Apple Vision Pro, е доста по-ниско от качеството на изображението, изобразено от самите очилата. При условия на неприятно осветяване е доста мъчно да се видят елементи.

Освен това има доста малко забавни приложения и сюжети на приложимост за Apple Vision Pro. Картината от MacBook пък се демонстрира със забавяне. Повече от половината приложения за Apple Vision Pro са платени. Някои считат, че цената на устройството би трябвало да бъде към $1000.

Междувременно, Сам Алтман, основателят на AI бота ChatGPT, дефинира Apple Vision Pro като втората най-хубава технология след стартирането на iPhone през 2007 година А репортерът на Business Insider Джордан Харт е на мнение, че това устройство има капацитет да вкара нова действителност, тъкмо както направи iPhone на Apple преди повече от 15 години.

Сам Алтман не посочи коя технология счита за най-вълнуваща, само че съгласно Business Insider, той е имал поради изкуствения разсъдък и евентуално ChatGPT на OpenAI, който се появи през ноември 2022 година По-рано Алтман сподели, че изкуственият разсъдък е на път да промени света по способи, невиждани откогато iPhone сложи компютрите в джобовете на хората.

ChatGPT към този момент е почнал да оказва въздействие върху промишлеността и всекидневието по невиждани способи. Твърди се, че Алтман е споделил на разработчиците, че желае да трансформира ChatGPT в „ супер образован персонален помощник ” за работа.

Но макар че сътвори ChatGPT, Алтман не харесва името на чатбота. Когато един консуматор на обществената мрежа X сподели, че Vision Pro има неприятно име, Алтман му отговори, че „ ChatGPT е доста по-лошо ”. „ Това е извънредно име, само че евентуално към този момент е прекомерно известно, с цел да се промени в миналото ”, сподели по-рано той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР