С цел разширяване на системата за разделно събиране на негодни

...
С цел разширяване на системата за разделно събиране на негодни
Коментари Харесай

Община Мездра разширява системата за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори

С цел разширение на системата за разделно събиране на негодни за приложимост акумулатори и батерии (НУБА), при започване на тази година на територията на гр. Мездра бяха ситуирани пет контейнери за разделно събиране на негодни за приложимост портативни акумулатори, предоставени от „ Надин Холд “ ЕООД - София.
Контейнерите се намират в Центъра за административно обслужване в Община Мездра, в ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “, в Професионална гимназия „ Алеко Константинов “, в Професионална гимназия „ Васил Левски “ и на касата на Кабелна телевизия „ Интерсат “ в Търговски комплекс „ Роял “.
Община Мездра има подписан контракт с „ Екобултех “ АД - София за събиране, превозване, предаване за авансово отнасяне, преработване, оползотворяване и/или неутрализиране на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение.
ВАЖНО!
„ Негодни за приложимост акумулатори и батерии ” (НУБА) са акумулатори и батерии, които не могат да бъдат употребявани за задачите, за които са създадени, предопределени са за оползотворяване или неутрализиране.
Влияние върху околната среда:
Тежките метали, които се съдържат в НУБА, се натрупват в почвата, въздуха и водата. Електролитите са токсични за всички водни организми заради смяна на рН цената.
Не допускайте електролитите да попаднат във водоемите, канализационните води и почвата!
Ако имате такива боклуци, можете да се присъедините към нашите старания за чиста околна среда, като ги предадете в контейнерите за събиране на негодни за приложимост портативни акумулатори, ситуирани на горепосочените места.
Община Мездра приканва жителите да се възползват от предоставената им опция!
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР