С три парливи въпроса се обърна към политиците днес пловдивският

...
С три парливи въпроса се обърна към политиците днес пловдивският
Коментари Харесай

Митрополит Николай с три парливи въпроса съм политиците

С три парливи въпроса се обърна към политиците през днешния ден пловдивският митрополит Николай. Той ги прикани да кажат имат вяра ли в Бога, обичат ли народа и подготвени ли са да пожертват егото си за България.

Разтърсваща тирада направи пловдивският епископ, откривайки паметника на Гаврил Кръстевич в двора на църкватa “Св. Богородица ” в Пловдив. Това стана в Деня на българското Съединение.

”Не съдете, с цел да не бъдете съдени ”, цитира Исус дядо Николай. И прикани към самообладание и приемливост  днешните политици. Митрополит Николай направи разбор на заслугите на Гаврил Кръстевич и Захари Стоянов.

Захари Стоянов изхаби тонове мастило, с цел да очерни най-големия труженик на Независимостта на Българската епархия и на държавността. Гаврил Кръстевич беше разкарван из Пловдив, потиснат и изпъден като пес, върна историята митрополит Николай, като означи, че за това е съдействал и вестникарският род - на политическа ненавист.

Едва ли някой през днешния ден може да каже кой от тях има по-големи заслуги за България, акцентира митрополитът.

Кметът Здравко Димитров смъкна бялото платно от паметника, а шефът на Общинския съвет Александър Държиков връчи на шефа на Историческия музей Стефан Шивачев знак за почитане на Гаврил Кръстевич със званието почетен жител на Пловдив, съобщи „ Марица ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР