С този темп на ваксинация ще изпаднем в международна изолация“Всичко,

...
С този темп на ваксинация ще изпаднем в международна изолация“Всичко,
Коментари Харесай

Калоян Методиев, Рего: Армията от безработни трябва спешно да бъде подпомогната

С този ритъм на имунизация ще изпаднем в интернационална изолираност
“Всичко, което се случи през миналата година, мина под знака на ковид. Той промени и политическата динамичност и новите задания, които имаме пред общество през идващите няколко години по възобновяване на страната и на стопанската система.” Това съобщи пред Nova news политологът и шеф на институт “Рего” Калоян Методиев.

Анализаторът акцентира, че информацията от социологическите изследвания е с известни подозрения, тъй като в България няма среда на мира по повод изразяването на мнение: “Много хора ги е боязън да споделят за кого ще гласоподават, крият се. Има прикрит избор значително, който се излива във връзка с предизборна акция. Този избор би трябвало да отиде в най-голямата опозиционна партия - БСП”, позволи Методиев.

“Най-важното сега е темпа на имунизация, тъй като със сегашната скорост на имунизация ние изпадаме в интернационална изолираност. Ако в този момент ръководещите не престават по този начин, а в това време другите страни напредват и стопанските системи им заработват в браншове като туризма, услугите и производството, ще се окажем освен зад тях, а и със заети ниши. Със забавянето на имунизацията ръководещите задушават обществото и във връзка с изложение на свободна политическа воля, тъй като хората се опасяват. Нужно е да се изясни, че гласуването не е по-опасно от това да отидеш до магазина”, предизвести за многочислените опасности от бездействието на ръководещите политологът.

Калоян Методиев уточни, че този път има воля за гарантиране честността на изборите. “Извънпарламентарните партии са надъхани, желаят паралелни преброявания. Парламентарната съпротива желае видеонаблюдение и изчистване на спиците - ред неща, които ще повлияят позитивно на изборите и ще пресекат опитите им за подправяне. Този път всичко ще се гледа под лупа”, посочи шефът на институт “Рего”.

Методиев акцентира, че залогът на тези избори е голям - дали ще си отиде една ера, олицетворявана от ГЕРБ и Борисов, и дали ще се отпуши напрежението или ще се ускорява. Той добави, че в парламентарната народна власт моделът се сменя с съпротива, тъй като една партия на власт прекомерно дълго става нездравословна.

“Голямата борба на тези избори ще бъде сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Лидерският конфликт е Нинова - Борисов. Това е и огромният залог. Оттам ще се дефинира дали ще имаме смяна или ще се резервира статуквото”, предвижда Калоян Методиев.

Политологът посочи, че изходът от тази борба е непредвидим, даже някои тенденциозни социологически организации дават резултати в границите на социологическата неточност.

“Основният кандидат за властта сега е Българска социалистическа партия. Нинова сподели воля за смяна, подмени съвсем напълно управлението на партията, даде път на доста младежи в Българска социалистическа партия. Излиза с политики и промени. Тя е готова за ръководство, което да покаже нов жанр и нови политики. Държавата има потребност от нов профил в политиката. Лидерството в страната е обвързвано с проблемите, които би трябвало да бъдат решени в обществото. Не е време за генерали и силоваци”, по този начин разяснява анализаторът обстановката в Българска социалистическа партия и профила на хората, от които се нуждае страната ни в този миг.

Калоян Методиев посочи главните тематики пред българското общество: “Нужно е възобновяване на стопанската система. Българските дребни и междинни компании са съвсем на колене. Трябват хора, които са специалисти в стопанската система, адвокати, с цел да може да се реформира опазването на здравето и образованието. Армията от безработни би трябвало да бъде подкрепена и за това нещо би трябвало експертиза. Финансисти, с цел да се възвърне страната и да си стъпи на краката. Не е време за генерали и силоваци, а за специалисти и прагматици, които могат да се погрижат за обществото”, акцентира Методиев.

“Според него ще е доста мъчно да се сформира идващ кабинет, тъй като ще има доста разнородни субекти в Народното събрание, което е риск пред обществото да има къс живот на Народното събрание: “Ковид рецесията е тежка и ни би трябвало непоклатимост най-малко за година-две, с цел да може да минем през тези стопански разтърсвания. Ще трябват държавници и мощни водачи, с цел да се стабилизира държавата”, означи Калоян Методиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР