С толкова много опции за инвестиране и само един бюджет,

...
С толкова много опции за инвестиране и само един бюджет,
Коментари Харесай

Безопасна ли е инвестицията в злато за начинаещи?

С толкоз доста варианти за вложение и единствено един бюджет, оказва помощ да си напишете домашното, преди да започнете. Въпреки че можете да спечелите забележителна възвръщаемост с активи като акции и облигации, можете също по този начин да загубите обилни суми пари, постоянно за една нощ. Поради капацитета за това доста специалисти поучават вложителите да диверсифицират своите портфейли с композиция от класове активи и съпътстващи опасности. Един подобен актив, към който мнозина се насочиха тази година, е златото.

Инвестициите в благородния жълт метал доближиха 11-годишен връх по-рано тази година. Това се дължи на разнообразни фактори, които са влезнали в деяние в днешната стопанска система. Но безвредна ли е инвестицията в злато за начинаещи — или би трябвало да обмислят да вложат доларите си за вложение някъде другаде? Това е, което ще ви помогнем да разбиете по-долу.

Започнете, като прегледате вариантите си за вложение в злато тук, с цел да научите повече за тази неповторима опция.

Инвестицията в злато безвредна ли е за начинаещи?

Като начало, на процедура няма вложения без някои присъщи опасности. Дори депозитните документи и високодоходните спестовни сметки идват с капацитет за изменяща се лихвена среда, която може да повлияе на облагите ви. Въпреки това златото нормално се смята за безвредна инвестиция за хора от всички възрасти, изключително за начинаещи. Ето за какво:

Цената му има наклонност да остане постоянна

Цената на златото през днешния ден не е прекомерно надалеч от това, което беше преди един месец и шест месеца преди този момент. Така че, в случай че търсите инвестиция, която нормално няма да изпита огромни съмнения, златото може да бъде това.

Въпреки това основната дума в предходното изречение е „ нормално “, защото цената на златото може и ще се покачва и пада. Но с течение на времето тези промени нормално са по-малко трагични от това, което може да изпитате с други активи. И траекторията като цяло е нагоре, даже в случай че би трябвало няколко прекъсвания и потегля да стига.

Пример: цената на златото за унция през днешния ден е $1984,29. На 6 октомври тя беше $1832,49, а на 6 април беше $2007,79. Сега сравнете тези промени с някои други, по-променливи активи през тази година и ще стане ясно, че общата цена на златото има наклонност да остане постоянна.

Научете повече за това по какъв начин работи вложението в злато тук в този момент.

Може да бъде трайно по време на инфлация

Въпреки че може да има доста самостоятелни аргументи, заради които вложителите са се насочили към златото тази година, една от неоспоримите се дължи на отбраната, която може да обезпечи против инфлацията. За разлика от някои други активи, които могат да пострадат през времена като тези, златото постоянно свети по време на инфлационни интервали. Възможно е даже цената му да се повишава, когато други активи наподобяват нестабилни.

Когато инфлацията е висока и съответните лихвени проценти са нараснали, данните демонстрират, че златото постоянно може да остане продължително. Така че, в случай че даден клас активи може да остане постоянен и да усъвършенства цената си по време на инфлационни интервали, като цяло може да се разчита на него като на безвредна инвестиция за начинаещи и през по-малко нестабилни стопански интервали.

Търсенето остава непрекъснато

Хората купуват и влагат в злато от епохи и цената за унция е тръгнала единствено в една посока: нагоре. Докато други вложения могат — и ще видят — тяхната известност и капиталов интерес нарастват и падат, търсенето на злато постоянно е било налице и евентуално ще остане мощно за години напред.

Това го прави безвредно за начинаещи, които се тормозят по отношение на вероятността да могат да продадат вложенията си в злато в бъдеще. Силното търсене нормално се равнява на по-лесна продажба на инвестицията в бъдеще, в случай че решите да го извършите.

Долната линия

Въпреки че нито една инвестиция не идва без риск, златото като цяло може бъде един от най-безопасните класове активи. Това е по този начин, тъй като цената му има наклонност да остава постоянна, има устойчивост по време на инфлационни стопански интервали и търсенето му е непрекъснато мощно. Въпреки това към инвестицията в злато би трябвало да се подхожда също толкоз рационално, както към всяка друга инвестиция и, съгласно доста специалисти, да се поддържа до 10% или по-малко от общото ви портфолио. Научете повече за вложението в злато тук в този момент.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР