С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен,

...
С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен,
Коментари Харесай

Добра слука за ловните дружини в Русенско

С точни попадения са се записали ловците от Могилино, Помен, Ценово, Караманово, Кацелово и Широково

С общо 10 точни попадения се регистрираха ловците от ЛРС-Бяла, Русенско в първите три излета. Не е нищо изключително, само че на фона на огромното нямане от последните две години това въпреки всичко е положително начало на сезона за колективен лов на дива свиня, оповестяват от

Най-интересни и зрелищни излети са провели ловците от дружината в с. Могилино, където в два следващи уикенда се радват на по две отстреляни животни. Един от най-активните и опитни ловци в дружината Васил Василев споделя някои епизоди от тези дни:

„ Ловувахме в м. „ Делмето “ и по време на гонката вдигнахме сюрия от десетина животни. Майка и доста приплоди към нея. Пропуснахме майката, както изискват етиката и настоящите разпореждания, и насочихме вниманието си към приплодите.

Те се пръснаха под паника още при първия изстрел. Наложи се в хода на лова да вършим дислокация, с цел да ги завардим още веднъж.

Навлязоха в гъсто акациево сечище и там ни се отвори опция за пукотевица. Първо Шукри Алиев стреля тъкмо и откри сметката. Имаше и други изстрели, само че не улучиха.

Едва по-късно, в напълно различен регион, Петко Атанасов отстреля и второ животно от същата сюрия. Получи се доста забавен и динамичен лов, с траяла 3-4 часа гонка, спазихме условията да стреляме единствено по приплоди и всички сме удовлетворени.

Предната седмица отново имахме слука. Тогава ловувахме в м. „ Боаза “. Кучетата подвигаха единични животни и на два пъти стреляхме тъкмо. Първо Шукри Алиев, а по-късно и аз съумях да се разпиша.

Има придвижване на дивеч в нашето землище, виждаме следи от животни по хранилките и калищата и това ни дава убеденост, че ще имаме добър ловджийски сезон. Всички се надяваме на плодородни дни, откакто африканската чума унищожи популацията и през предишните зими съвсем нямахме слука… “

Освен в Могилино, с първи точни попадения са се записали и дружините в селата Помен, Ценово, Караманово, Кацелово, Широково.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР