С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към

...
С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към
Коментари Харесай

Денков към Зеленски: Вече е ясно, че целите на Путин се разпрости...

С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към президента на Украйна Володимир Зеленски. Премиерът ни е на посещаване в Киев.

 

Той посочи, че България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието и загубите. „ Вече е ясно, че задачите на Путин се разгръщат отвън украинската страна ”, посочи Денков.

 

Русия не може да завоюва тази война и един ден ще има правораздаване за всички военни престъпения против украинския народ, безапелационен бе министър-председателят.

 

„ Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на войната с една цел - самостоятелна и свободна страна в сърцето на Европа. Свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си. Затова българското държавно управление и парламентарното болшинство работят за обезпечаването на оптималната по опциите ни политическа, военна, филантропична и материална поддръжка за Украйна ", означи още министър председателят.

От своя страна Зеленски благодари на страната ни за поддръжката.

 

„ Благодаря, че от самото начало на пълномащабната експанзия подкрепяте нашата страна. Много ценим това, че България е с нас. Днес обсъдихме потребностите на бойците. Нашата обща обвързаност към правилото на добросъседството ще подкрепи икономическия напредък на двете страни. Обсъдихме съдействието в енергетиката и отбранителното произвеждане ”, сподели още украинският водач.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР