С тържествена церемония във Варна бе открита Световната купа по

...
С тържествена церемония във Варна бе открита Световната купа по
Коментари Харесай

Откриха Световната купа по спортна гимнастика във Варна

С тържествена гала във Варна бе открита Световната купа по спортна гимнастика. Надпреварата, която е от категорията “Чалъндж ”, ще се организира от 26 до 29 май в Двореца на културата и спорта, написа " Спортал ".

" За нас е чест и наслаждение да сме домакини на това в действителност вълнуващо събитие. Тук е мястото да благодаря на господин Йовчев и на управлението на Българската федерация по спортна гимнастика за тяхната сила и за ентусиазма, с който трансформират Варна в столица на спортната гимнастика. Вярвам, че в ръцете на Минко Христов, шеф на Двореца на културата и спорта, това съревнование ще премине, както постоянно при една извънредно добра организация. Подобни конгреси утвърждават освен Варна в интернационален проект, само че съм сигурен, че това е извънредно значимо от позиция на образование на обич към спорта на младите варненци. Използвам случай да поканя всички варненци, всички посетители на нашия град да посетят надпреварите. Входът е свободен, а страстите са изключителни. Пожелавам триумф на момчетата и девойките, които ще се състезават от името на България. Вярвам, че предстоят няколко дни изпълнени в действителност с доста позитивни спортни страсти ", съобщи при откриването кметът Иван Портних.

Сред формалните посетители бяха Красимир Дунев, президент на БФГимнастика, легендата в този спорт Йордан Йовчев, Благомир Коцев, регионален шеф, изпълнителният шеф на Двореца на културата и спорта Минко Христов, Васил Василев, заместник-кмет на регион " Приморски " и други.

Поздравителни адреси уредниците получиха от министъра на младежта и спорта Радостин Василев и от регионалния шеф на Варна Благомир Коцев.

" За мен е наслаждение да Ви поздравя във връзка старта на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Приветствам с " Добре пристигнали в България " всички задгранични участници в надпреварата. Домакинството на шампионата е чест за страната ни и е от изключителна значимост за развиването на спортната гимнастика у нас. Провеждането му в България ще стимулира и въодушеви от ден на ден млади състезатели за сполучливо показване и бъдещи победи на най-големите спортни конгреси. Убеден съм, че шампионата ще премине на високо равнище в Двореца на културата и спорта в морската ни столица и че страна ще се потвърди като отличен хазаин за следващ път ", написа министър Василев.

" Благодаря за поканата да открия Световната купа по спортна гимнастика, едно от най-престижните интернационалните надпревари от висок сан, в което присъединяване ще вземат именити имена, състезатели завоювали медали от Олимпийски игри, Световни и Европейски шампионати. За мен е чест и наслаждение да поздравявам на родна земя интернационалният хайлайф в спорта, станал обичан на генерации българи и да поддържа българските състезатели за завоюване на най-престижните места в класирането. Вярвам, че и на това състезание нашите спортисти ще ни накарат още веднъж да се гордеем, че сме българи и ще слагат България на най-високото място в света на спортната гимнастика ", се споделя в обръщението си регионалният шеф Благомир Коцев.

Заявка за присъединяване в Купата са подали над 150 състезатели от 28 страни. България ще бъде показана от петима гимнастици - Йордан Александров, Теодор Трифонов, Христос и Исус Маринови и Радослав Рачев. При дамите ще разчитаме на Валентина Георгиева и Виктория Чакова.

Регламентът на конкуренцията разрешава една страна да съобщи най-много шест състезатели при мъжете и четири гимнастички при дамите, които могат да вземат участие най-много на два уреда. Програмата на надпреварата планува на 26 и 27 май квалификации, а финалите ще се проведат на 28 и 29 май от 13.30 часа (пряко по Българска национална телевизия 3).

Организатори на надпреварата са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, благодарение на Министерството на младежта и спорта, Български състезателен тотализатор, Двореца на културата и спорта и Община Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР