С тържествена церемония в залата на Държавна опера - Стара

...
С тържествена церемония в залата на Държавна опера - Стара
Коментари Харесай

70-годишнина отбеляза гимназията по ветеринарна медицина в Стара Загора  

С тържествена гала в залата на Държавна опера - Стара Загора, нощес преподаватели, чиновници, учители ветерани и възпитаници означиха 70-годишнината на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина (НПГВМ) " Иван Павлов ". 
„ Бъдеще има това учебно заведение, в което колективът се учи от предишното и посреща провокациите на съвремието “, сподели в словото си шефът доктор Камен Ябълкаров, който напомни и годините на интензивен труд за издигане престижа на учебното заведение. Той пожела възторг, ентусиазъм и доста обич и през идващите 70 години.

„ Всички ние сме горди с това учебно заведение, поисквам Ви да отстоявате постигнатото във времето напред и поредно. Това е едно от най-хубавите учебни заведения, базисно за подготовка на бъдещите ветеринари ", се обърна към присъстващите заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова. Тя акцентира значимостта на взаимоотношението на гимназията с Тракийския университет пожела на учениците доста страст, лудории, само че и отговорност и убеденост и да отстояват името на учебното заведение си. 

Поздравителен адрес от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев прочете заместник-министъра Таня Михайлова и подари на гимназията двутомника „ Строителите на модерна България “ на Симеон Радев. „ 70 години за едно учебно заведение са на първо място години на твърдоглав труд, години отдадени на знанието, години на взаимна работа сред учители, възпитаници и родители ", сподели Михайлова и пожела на учители и възпитаници да не престават да построяват сполучлива учебна общественост с ясна визия за сегашното и триумфи в бъдещето. 

Гости на събитието бяха и заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, доктор Дамян Миков, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните, проф. Наско Василев,  заместник-ректор на Тракийския университет, представители на научни звена от Тракийския университет. 
Държавната мъжка земеделска гимназия " Вилянс " с шеф агроном Никола Островски отваря порти на 25 август 1949 година по искане на обществеността в Стара Загора. На септември се открива първата образователна година с 80 възпитаници от цялата страна по специалността " Земеустройство " в постройката на главно учебно заведение " Кирил Христов ".
В годините учебното заведение се разраства, издигната е постройка на учебното заведение, откриват се нови специалности в образованието. Миналата година постройката на Националната гимназия по ветеринарна медицина е напълно актуализирана и санирана по план от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. 
За 70-те години на съществуването на учебното заведение в него са подготвени 10 264 възпитаници. В момента се образоват 560 възпитаници от 21 области и 90 общини, в работят 53-ма педагогичен експерти и 31 чиновници. Най-голямото учебно заведение по ветеринарна медицина в България е притежател на медал " Кирил и Методий " І степен, на орден " 1300 години България " и на влиятелната премия за безспорни достижения в региона на просветителното дело " Анастасия Тошева ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР