С тържествена церемония контингент от Въоръжените сили бе изпратен за

...
С тържествена церемония контингент от Въоръжените сили бе изпратен за
Коментари Харесай

С тържествена церемония изпратиха контингент от Въоръжените сили в Косово

С тържествена гала контингент от Въоръжените сили бе изпратен за присъединяване в стабилизиращите сили на НАТО в Косово, оповестиха от Министерството на защитата.

" Уверени сме, че вие почтено ще извършите своите задания като участници в Регионално командване " Запад “ в интервенцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово. Помнете, че вие представлявате пред нашите съдружници освен Втора механизирана бригада, освен Сухопътните войски на Република България, освен Въоръжените сили. В очите на нашите сътрудници вие сте представители на България. Това е високоотговорна задача – да докажете за следващ път, че страната ни е благонадежден, постоянен и предвидим сътрудник “, съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов на церемонията в град Ямбол по изпращане на военнослужещи от маневрена рота за присъединяване в състава на Регионално командване " Запад " в стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR).

" В последните 24 години посредством своите военни контингенти в района България показва неотклонната си политика за поддържане на мира и стабилността “, акцентира генерал-лейтенант Попов. Той бе безапелационен, че с сполучливата си сертификация заминаващият контингент е посочил, че има нужната подготовка и качества да извършва плануваните задания. " Искам да ви пожелая триумф в задачата. Знаете, че в такива условия ситуацията може да се промени за по-малко от 24 часа. Работете в екип “, обърна се заместник-началникът на защитата към българските военнослужещи.

Генерал-лейтенант Попов връчи на контингента икона на Св. Георги Победоносец от името на министъра на защитата. В състава на формированието са включени към 100 военнослужещи, главно от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, както и персонален състав от Съвместното командване на силите, Мобилната КИС и Военномедицинска академия.

Помощник-национален пълководец на контингента е майор Светлин Симеонов от ръководството на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, а пълководец на ротата за защита е старши лейтенант Слави Славчев от 38-ми механизиран батальон на бригадата.

На церемонията участваха генерал-майор Деян Дешков – пълководец на Сухопътните войски, флотилен адмирал Галин Манев – шеф на щаба на Съвместното командване на силите, бригаден военачалник Станимир Христов – пълководец на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, полковник Мариано Скандура - пълководец на Многонационалната бойна група на НАТО в България, представители на локалната власт и държавната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР