С такса хавлия от 5 лв. ни джобят в планинските

...
С такса хавлия от 5 лв. ни джобят в планинските
Коментари Харесай

Хотелите по планинските курорти удрят туристите с нови такси

С такса хавлия от 5 лева ни джобят в планинските курорти у нас, написа „ Телеграф “. Толкова би трябвало да платим, в случай че желаеме от хотела да ни дадат забрадка за басейна, макар че имаме резервирана стая.

Доплаща се и за шезлонг. Тарифата е 15 лева.

Таксата за хавлия или плажни такъми край басейна като шезлонг и чадър е оригиналност за хотелите у нас, разясниха туристи. „ За първи път попадам на оферта за 3-звезден престой, където би трябвало да дадеш наем, с цел да ползваш забрадка за басейна или да си платиш шезлонга към самия хотел, на който си посетител и към този момент си платил за престоя си “, разяснява Христина Йорданова от София.

Тя възнамерявала СПА уикенд във Велинград, само че изискванията я отказали. Наемът на хавлия се разграничава от заплащането на депозит за нея, който по-късно се връща назад на екскурзианта. В някои комплекси би трябвало да платиш 15 лева на рецепция, с цел да ползваш забрадка, само че парите се връщат на клиента при овакантяване на стаята.

В други хотели гостите получават специфични карти, против които могат да употребяват хавлия за СПА зоната. При изгубена пластика има санкция от 20 лева Сред спомагателните такси в доста от хотелите на всички места у нас оферират потреблението на сейф, като за това ще би трябвало да се бръкнете с сред 5 лева и 10 лева дневно. Някои комплекси желаят заплащането за туристически налог и застраховка да е отвън нощувката, като цената е 2 лева за данъка, в това число и за децата, и левче за полицата.

Сред новите условия на хотелите в планинските ни и СПА курорти са резервациите на пакети. Масово 4- и 5-звездните не оферират алтернатива за една нощувка.

„ Задължително е да резервирате най-малко двудневен престой, такива са пакетите. Не можем да ви запазим единствено една нощувка от тази неделя за идната събота “, обясниха от 4-звезден СПА хотел във Велинград. И допълниха, че единствената опция е, в случай че никой не желае да резервира пакета до четвъртък, да опитат да създадат компромис и да резервират студио единствено за една нощувка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР