С таен вот Бундестагът избира днес новия канцлер и кабинет

...
С таен вот Бундестагът избира днес новия канцлер и кабинет
Коментари Харесай

С таен вот Бундестагът избира Меркел за новия стар канцлер на Германия

С скришен избор Бундестагът избира през днешния ден новия канцлер и кабинет на Германия. Очаква се Ангела Меркел и министрите ѝ да бъдат определени с гласовете както на нейния закостенял блок ХДС/ХСС, по този начин и на социалдемократическата партия, бъдещият съдружен сътрудник в държавното управление, оповестява БНР.

За да бъде определена, Меркел би трябвало да събере 355 гласа от общо 709 депутата в Бундестага. Бъдещата ръководеща коалиция разполага с 399 депутатски места.

170 дни след парламентарните избори Германия най-сетне ще има ново държавно управление. Това стана допустимо след подписването в понеделник на съдружния контракт сред консерваторите на Меркел и социалдемократите на Шулц.

Опитите за сформиране на нов кабинет, четвърти по ред под управлението на Ангела Меркел, минаха през несполучливи договаряния на канцлера с либералите и зелените и съществени тествания за социалдемократите, които едвам след допитване до партийните членове, взеха решение да възобновят огромната коалиция в Берлин.

Вицеканцлер в четвъртия кабинет на Меркел ще бъде финансовият министър Олаф Шолц - новият ръководител на социалдемократите, който даде обещание да продължи политиката на строга финансова дисциплинираност на своя предходник Шойбле.

Новият вътрешен министър от Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер към този момент даде поръчка, че ще следва рестриктивна политика по отношение на мигрантите, а Германия ще репатрира всички, които нямат съображение за искане на протекция в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР