С ролята на Демна в спектакъла на Държавна опера -

...
С ролята на Демна в спектакъла на Държавна опера -
Коментари Харесай

“Кристална лира” за млад изпълнител за Анелия Димитрова

С ролята на Демна в спектакъла на Държавна опера - Стара Загора, “Нестинарка” старозагорката Анелия Димитрова завоюва “Кристалната лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) и Класик FM радио в категорията “Млад изпълнител” за 2018 година.
Балерината е родена през 1989 година в Стара Загора и приключва типичен балет в Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства “Христина Морфова “ в класа на Алида Бонева. Посещава от 5-годишна и до през днешния ден балетната школа на Снежана Дескова. След като приключва музикалното учебно заведение танцува в чужбина. От месец март 2015 година е в състава на балетната натрупа на Старозагорската опера. Забелязана е от сегашния живописен началник на балета на Държавна опера - Стара Загора, Силвия Томова и бързо репертоар от солистични функции - Жулиета от „ Ромео и Жулиета “ на Чайковски, Нела от „ Делвата “ от Алфредо Казела, Одета-Одилия в „ Лебедово езеро “ Чайковски, Снежанка от „ Снежанка и седемте джуджета “ от Александър Йосифов, Маргарита от музикалния танцово-театрален театър „ Валпургиева нощ “ по музика на Шарл Гуно, особено квалифициран за Международния музикален фестивал „ Моцартови празници “ в Правец и сниман от националната телевизия.
От 2017-а Анелия Димитрова е примабалерина на балета на Държавна опера - Стара Загора. На 27 ноември й следва дебют в още едно класическо заглавие - “Дон Кихот” от Лудвиг Минкус, в ролята на Китри. С премиерния театър на старозагорската опера ще се сложи началото на тазгодишния Фестивал за оперно и балетно изкуство в Града на липите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР