С решението си да предоставят оръжие за Украйна депутатите окончателно

...
С решението си да предоставят оръжие за Украйна депутатите окончателно
Коментари Харесай

Валентин Кардамски: Дошло ли е време разделно между нас и политиците ни?

С решението си да дават оръжие за Украйна депутатите дефинитивно скъсаха с българския народ, само че и народът дефинитивно скъса с тях

Анализ, изработен от художника Валентин Кардамски, в ефира на , във връзка решението на българските депутати за даване на оръжие за Украйна. 

" Анкетите демонстрираха, че над 70% от българите сме ПРОТИВ това решение, водени от мисъл за бъдещето и сигурността за България. Но те се престориха, че не схващат нашето родолюбие и ни споделиха, че сме русофили. И без да им пука за нас  гласуваха - ЗА. Вече са не запомнили, че ние ги избрахме, с цел да коват законите, които да подсигуряват ред, мир и бъдеще за народа и страната, и по тази причина без да се замислят ни направиха цел на нашите оръжия в една непозната война. Едва две партии бяха срещу. Едната, оповестила се за възобновление на настояванията на хората, които упорстват за мир и безучастие в спора. Другата от двуличие, откакто бе довчерашен дилър на гибел в същата тази война през трети страни. 

Днес, към този момент няма никакво значение какво ни дават обещание политиците за на следващия ден, откакто през вчерашния ден сложиха на карта нашето бъдеще. 

Как да имаме доверие на хора, които трансфораха Народно заседание в западно посолство? От месец насам не спорят по какъв начин да създадат държавно управление на българския народ, тъй като той ги избра, а евроатлантическо, тоест на Запада. И те, малцината са уверени, че Съединени американски щати и Брюксел ще ги направи мощни и непоклатими пред нас без да си дават сметка, какъв брой доста сме ние. Не стопират и да ни изясняват, че сме нямали самообладание да сглобят кабинет без да си и помислят да ни питат, дали към този момент желаеме и тях и държавното управление им, откакто ни демонстрираха образно, че нямат желание да вземат решение нашите проблеми, а ще извършват с ненаситност непознати повели. 

Решиха да дадат оръжие за Украйна от наше име без да чуят, какво мислим ние, като народ. Сега желаят да ни откажат и от българския лев, без да ни питат, дали щем. А, единствено преди месец се заклеха в името на Република България да съблюдават Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управляват от ползите на народа. 

Е, обърнаха се против народа! Но народът е в действителност страната!

" Време е към този момент хората освен да работят, а да се оглеждат какво са създали. Време е хората да не повтарят по 100 пъти едни и същи неточности и като гледат що стaва в близост им, да се извиняват и срамят, че са хора, а да видят делата на други хора, живели преди тях, и да се гордеят, че са индивиди! "

Думите са на Антон Дончев, който неотдавна си отиде от този свят, само че ни ги остави във „ Време разделно “. Време е да не повтаряме по 100 пъти едни и същи неточности, с които да се срамим и извиняваме. Тези политици са наша неточност и наша отговорност. 

Въпросът е, дали ще си кажем, че е пристигнало време разделно сред нас и тях! "  
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР