С Решение от 14.10.2019 г., тричленен състав на Административен съд–Враца

...
С Решение от 14.10.2019 г., тричленен състав на Административен съд–Враца
Коментари Харесай

Административният съд отхвърли жалба против решение на ОИК-Враца

С Решение от 14.10.2019 година, тричленен състав на Административен съд–Враца отхвърли тъжба на прокурист на Политическа партия „ ВМРО-БНД “ за град Враца, срещу Решение № 96/03.10.2019 година на ОИК – Враца, доказано с Решение № 1337-МИ/08.10.2019 година на ЦИК, с което е отказано заличаването на регистрацията на претендент за кмет на село Бели Извор.
Анализирайки относимата правна уредба и обстоятелствата по делото, съдът е показал, че определенията за държавен орган и администрация на държавен орган са дадени в Закона за администрацията, заради което комерсиалните сдружения, без значение от произхода на капитала им не са държавни органи. Престирайки труд в комерсиално сдружение, претендентът за кмет не работи в държавна администрация и няма задължението да употребява отпуск по време на предизборната акция. Разширителното пояснение на наредбите на Изборния кодекс, би вменило отговорности на претендентите за кмет, работещи в търговски сдружения, отвън плануваните в закона.
Крайният извод на съда е, че решението на ОИК е признато при съблюдаване на условията за кворум и болшинство, планувани член 85, алинея 3 и алинея 4 от Изборния кодекс и при постановяването му не са позволени нарушавания, които да обуславят неговата анулация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР