С Решение на правителството община Белово получава правото на собственост

...
С Решение на правителството община Белово получава правото на собственост
Коментари Харесай

Промениха статута на атрактивни имоти около София

С Решение на държавното управление община Белово получава правото на благосъстоятелност върху държавни парцели с повърхност 7264 кв. м в землището на село Дъбравите. Те са нужни за осъществяване на план за закриване и рекултивация на общинското хранилище за твърди битови боклуци в околност „ Вучата могила ", финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 - 2020 година ". Основната цел на плана е възстановяване на екологичните характерности на региона, попречване на негативните въздействия върху съставените елементи на околната среда и произлизащите от тях опасности за здравето на популацията.

Министерският съвет даде правото на ръководство върху парцел - обществена държавна благосъстоятелност на Агенция „ Пътна инфраструктура " за потребностите на Национално тол ръководство. Имотът се намира в с. Момин общ брой, община Велико Търново и съставлява двуетажна постройка със застроена повърхност 149 кв. м.

„ БДЖ-Товарни транспорти " ЕООД ще продаде посредством директно договаряне двадесет и два жилището. Те се намират в гр. Русе и тяхната продажба ще се реализира с настанените в тях наематели. С продажбата на недвижимите парцели, „ БДЖ-Товарни транспорти " ЕООД ще се разпореди възмездно с активи, които не са нужни за активността на сдружението и от ръководството на които няма основна икономическа изгода.

За обществена държавна благосъстоятелност бяха оповестени седем парцела, ситуирани на територията на с. Нови хан, община Елин Пелин, област София. Правителството даде безплатно тяхното ръководство на Национална компания „ Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). Това ще разреши реализацията на народен обект „ Модернизация на железопътната линия София-Пловдив: жп сектори София-Елин Пелин и Елин Пелин-Септември”.

Министерският съвет одобри и решение за предоставяне на единодушие и установяване на условия и ред за основаване на право на градеж върху парцел - частна държавна благосъстоятелност, възложен за ръководство на Министерството на защитата. Предмет учредяването на правото на градеж е аграрен парцел, намиращ се в област Пловдив, община Пловдив, гр. Пловдив, регион „ Източен ", бул. „ Освобождение ", с повърхност 9660 кв. м. С осъществяване на процедурата по отстъпено право на градеж ще се обезпечат жилища в гр. Пловдив, нужни за военнослужещите и цивилните чиновници на Министерството на защитата.

Ловчанската Света Митрополия получава правото да употребява безплатно парцел - частна държавна благосъстоятелност на ул. „ Хан Кубрат " № 1 в гр. Ловеч, с повърхност 8590 кв. м, дружно с издигнатите в него 8 здания.За период от 10 години парцелът ще бъде употребен за отделяне на духовно-просветен център за религиозно ограмотяване, духовно рационализиране и разпространяване на християнските полезности, директен израз на главната активност на църквата. Целта е центърът да се трансформира в духовно средище и място за просвещение и одобряване на християнската религия.

Поради отпаднала нужда, държавното управление лишава от Министерството на земеделието, храните и горите два терена - обществена държавна благосъстоятелност в околност „ Остров Белене ", община Белене и ги дава за ръководство на Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Имотите са част от поддържан резерват „ Персински блата " и съставляват обекти за предотвратяване от нездравословното влияние на водите. Съгласно наредбите на Закона за предпазените територии цялостното ръководство, запазване, защита и надзор на поддържаните резервати се реализира от Министерство на околната среда и водите.

С решение на Министерския съвет от Министерството на земеделието, храните и горите, заради отпаднала нужда, се лишава правото на ръководство върху парцели в област Пловдив и техният статут се трансформира от обществена държавна на частна държавна благосъстоятелност. Имотите съставляват три здания в гр. Куклен, терен с две здания в с. Войнягово, терен със постройка в с. Чешнегирово и терен с две здания в с. Домлян. Те минават в ръководство на регионалния шеф на област Пловдив.

Министерският съвет одобри също Решение за оповестяване на парцели - обществена държавна благосъстоятелност, за парцели - частна държавна благосъстоятелност и за предоставяне на единодушие за внасянето им като непарична вноска в капитала на „ Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване и незабавна медицина „ Н. И. Пирогов " ЕАД. Имотите не се употребяват и не са нужни за активността на Министерството на здравеопазването, само че ще обезпечат опция болничното заведение да построи външна спешна противопожарна стълба и оборудване за налична среда на хора с увреждания към евакуационната стълба.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР